Hot News
Ministerul Apărării dezvoltă o gumă de mestecat anti-COVID
20/06
Kozak: SUA înțeleg că Ucraina nu îndeplinește Acordurile de la Minsk
21/06

Ambasadorul Rusiei în SUA a revenit la Washington

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: RIA Novosti

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a plecat, duminică, la Washington, după decizia președintelui Rusiei și a celui al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, de a-i readuce la post pe șefii misiunilor diplomatice ale celor două țări, relatează cotidianul ”Izvestia”.

”Plec cu o stare de spirit optimistă”, a declarat ambasadorul agenției RIA Novosti, înainte de plecare.

Decizia de readucere la post a ambasadorilor celor două țări a fost luată la 16 iunie, cu ocazia summitului ruso-american, găzduit de Geneva.

La conferința de presă ce-a urmat întâlnirii cu omologul său american, Joe Biden, Putin a precizat că ”ambasadorii revin la locurile lor de muncă”, data concretă a întoarcerii lor fiind o chestiune de natură strict tehnică.

”În privința revenirii ambasadorilor la locurile lor de muncă – ambasadorul american la Moscova și, respectiv, a ambasadorului rus, la Washington – am convenit că această problemă este rezolvată”, le-a declarat jurnaliștilor liderul de la Kremlin.

Izvestia menționează că, la 17 iunie, Maria Zaharova, reprezentantul oficial al MAE Rus, a arătat că Moscova pornește de la convingerea că ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, își va desfășura activitatea începând cu următoarea săptămână, la Washington.

La rândul său, ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a anunțat că va reveni la Moscova în cel mai scurt timp, pentru a continua eforturile de punerea în aplicare a indicațiilor președintelui Joe Biden, trasate la Geneva, inclusiv indicațiile din domeniul securității strategice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939458