În opinia autorului articolului, Rusia trebuie să rămână circumspectă la inițiativele ”de pace” ale SUA. Frumosul gest făcut, în urmă cu 10 ani, de Secretarul de Stat de la acea dată, Hillary Clinton, colegului ei rus, Serghei Lavrov sub forma unei ”resetări” a relațiilor, ilustrează cât se poate de limpede metodele tradiționale folosite de Washington în privința Moscovei. Acel ”buton” simbolic a condus, într-un final, la participarea activă a Statelor Unite la Euromaidanul ucrainean și la instalarea, la Kiev, a unui regim proamerican.
Acum, când Rusia dorește cu tărie să ocupe un loc printre principalele puteri ale lumii, iar Statelor Unite vor să păstreze monopoul măreției, americanii nu vor merge nici în ruptul capului în întâmpinarea Rusiei.
Moscova nu trebuie să acorde atenție falsei bunăvoințe a Washingtonului, crede autorul materialului din Strategic Culture, Tim Kirby.
”Rușii s-au obișnuit să considere că oamenii care zâmbesc prea des sunt jalnici, săraci cu duhul și, în general, inofensivi. Politicienii americani au știut intuitiv să folosească acest lucru, prefăcându-se, în timpul negocierilor, nătăfleți naivi și creduli”, se arată în articolul citat de Rambler.
În cursa prezidențială din România, ”în frunte s-a plasat candidatul care se pronunță în favoarea…
Victoria președintelui american Donald Trump în alegeri are o influență serioasă asupra întăririi forțelor politicienilor…
După numărarea a aproape 100 la sută din buletinele de vot, Călin Georgescu, susținător al…
În vestul Serbiei, pe platoul de filmare a satului unic în lume Drvengrad, s-a desfășurat…
După victoria din alegerile a lui Donald Trump, Administrația președintelui american Joe Biden a analizat…
Este posibil ca președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, să accepte negocieri privind Ucraina…
This website uses cookies.
View Comments
mai fratilor planete este plina de COVID si Bioden il doare in cur de Navalnai