Halo noviny (Cehia): Poporul ceh nu îi va uita niciodată pe adevărații eliberatori, Armata Roșie

Trăim vremuri anormale. În zilele în care sărbătoream a 76-a aniversare a eliberării țării noastre de sub ocupația Germaniei naziste, în care principalul rol l-a jucat glorioasa Armată Roșie, Republica Cehă a ajuns pe lista statelor neprietenoase cu Rusia, scrie Miroslav Kaviy, președintele Comitetului regional al Partidului Comunist din Boemia și Moravia, în paginile publicației Halo noviny.

Pus la punct de CIA și transpus în practică de către Serviciul de Securitate și Informații al Cehiei (fie nu foarte închegat), scenariul Vrbetice înseamnă, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, că Praga s-a înscris pe drumul distrugerii relațiilor. Mai trebuie adăugat că este un nou episod din categoria celor chemate să ajute la reconfigurarea memoriei istorice a popoarelor noastre. Acest episod este continuarea escaladării isteriei anti-ruse, pe care și-au construit și continuă să-și ridice cariera tot mai mulți politicieni de dreapta.

Ura Guvernului nostru față de Rusia și teama de a evoca în mod demn rolul adevăraților noștri eliberatori de sub Germania nazistă sunt omniprezente. Ea transpare inclusiv în dorința de a împiedica desfășurarea, în cinstea Victoriei, a cursei anuale a ”Lupilor nopții”, cursă care, anul acesta, ca și în 2020, a fost efectuată numai de membri filialei cehe a ”Lupilor nopții”, din cauza pandemiei.

În pofida tuturor obstacolelor politice și a războiului rece, declanșat din nou de Occident, adevărata prietenie de decenii, înfrățirea și spiritul de alianță al popoarelor slave ale celor două țări rămân indestructibile!

Acest lucru este confirmat de petiția cetățenilor Republicii Cehe, adresată președintelui Rusiei, Vladimir Putin. În document se arată că ”acțiunile deplasate ale conducătorilor noștri politici nu reprezintă expresia voinței noastre liber exprimate”. Și aceleași scuze din partea cetățenilor noștri care se distanțează de demersurile anti-ruse ale Guvernului ajung la Consulatul General al Federației Ruse.

Mai mult ca niciodată în cei 76 de ani care au trecut de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Republica Cehă este implicată acum în declanșarea unui conflict armat cu Rusia în intersele NATO. Ne-am obișnuit, deja, cu prezența provocatoare a soldaților cehi în Țările Baltice și începem, treptat, să ne obișnuim cu zborurile zgomotoase ale elicopterelor americane AH-64 Apache ce trec pe deasupra capelelor noastre exact în mijlocul zilei.

Cu toate acestea, chiar și în această situație, pentru cetățenii noștri nu-și pierd din relevanță următoarele cuvinte: ”Slavă eternă eroilor care au căzut în luptele cu inamicul și care și-au dat viața pentru libertatea și fericirea poporului nostru” – din discursul marelui conducător I.V Stalin, adresat poporului în Ziua Victoriei, publicat în ziarul ”Pravda” din 10 mai 1945. Mai rămâne ceva de precizat. Slavă eternă patrioților eroici, care și-au dat viața pentru a salva nu doar viaţa cetățenilor Uniunii Sovietice, dar și pe cetăţenii altor state de chinurile fasciste.

La fel ca și până acum, noi ne amintim în tăcere și depunem flori la unul dintre numeroasele memoriale închinate lor în Republica Cehă.

owner

Recent Posts

Prin impunerea Maiei Sandu, Uniunea Europeană și-a pierdut orice urmă de rușine

Dmitri BAVÎRIN, publicația Vzgliad Duminică, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale, poate cele…

2 ore ago

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

6 ore ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

7 ore ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

8 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

8 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

This website uses cookies.