Hot News
Lavrov: Al Doilea Război Mondial, cea mai importantă lecție de relații internaționale
22/05
Kremlinul a reacționat la noile sancțiuni ale SUA
22/05

Lumea misterioasă a lui Bulgakov a prins viață prin picturile artistei Arina Gheorghiță

În fața publicului, Arina Gheorghiță (în dreapta) își împărteșește ideile artistice legate de celebra operă a lui Bulgakov/ Foto: Casa Rusă din București

La Casa Rusă din București s-a deschis o expoziție de tablouri aparținând artistei românce Arina Georghiță, temele acestora fiind bazate pe romanul ”Maestrul și Margareta” scris de clasicul literaturii mondiale, scriitorul rus Mihail Bulgakov.

Recent, s-au împlinit 130 de ani de la nașterea acestui scriitor remarcabil. Romanul său, ”Maestrul și Margareta” , este una dintre cele mai cunoscute cărți rusești din secolul al XX-lea.

Diversi pictori s-au inspirat pentru lucrările sale din acest roman și este interesant faptul că, în majoritatea cazurilor, lucrările lor erau colaje grotești cu mai multe fațete, cu unghiuri neobișnuite și dinamică vie. Astfel de imagini sunt sugerate de însuși textul lui Bulgakov.

Excepție nu a făcut nici Arina Georghiță – o artistă strălucitoare și originală, care a prezentat publicului interpretarea imaginilor voalate ale personajelor și evenimentelor inerente romanului cu ambiguitatea specifică lui Mihail Bulgakov.Expoziția poate fi văzută până pe 20 iunie la Centrul nostru.

         (Preluat de pe pagina de Facebook a Casei Ruse din București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958046