Hot News
Guvernul Rusiei a aprobat lista țărilor neprietenoase
15/05
Bulgakov, Maestrul bisturiului şi al penei, între Rai şi Iad. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
15/05

Vaccinul nazal împotriva coronavirusului va fi înregistrat în 2022

Foto: RIA Novosti

Testele clinice pentru vaccinul nazal împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul de Epidemiologie și Microbiologie ”N. Gamaleya” din Moscova, vor demara la sfârșitul acestui an sau începutul anului următor, astfel încât preparatul ar putea fi înregistrat în 2022, a anunțat directorul Centrului, Aleksandr Ghințburg, citat de cotidianul Kommersant.

”Centrul lucrează pe mai multe direcții pe partea de dezvoltare și perfecționare a vaccinurilor COVID-19. Una dintre direcții vizează crearea unei variante nazale a vaccinului. Acum se derulează studiile preclinice. În faza clinică intenționăm să ajungem la sfârșitul acestui an – începutul celui următor, cu înregistrarea lui, pe baza rezultatelor studiilor, în 2022”, a spus Ghințburg pentru agenția TASS. Potrivit spuselor sale, avantajul acestei forme de vaccin este că nu vor exista, practic, reacții adverse.

la 2 aprilie, Aleksandr Ghințburg a anunțat că Centrul ”N. Gamaleya” a primit brevet pentru un vaccin sub formă de picături pentru nas și a început testele preclinice a acestei variante de vaccin. Un preparat similar a fost dezvoltat, de asemenea, de Institutul de Cercetare a Gripei ”Smorodințev”, din Sankt-Petersburg. Testele clinice vor începe la toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958080