Rusia a făcut declarații despre o lovitură colosală dată asupra imaginii Cehiei în lume
19/04Politologul finlandez Johan Beckman a dezvăluit planurile primitive ale lui Biden pentru întâlnirea cu Putin
20/04Rezultatul vaccinării: Eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” s-a dovedit a fi de 97,6%
Eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a fost de 97,6%, arată rezultatele analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, ceea ce este un rezultat mai ridicat decât datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), au anunțat dezvoltatorii serului, Centrul de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N. Gamaleya” și Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), informează RIA Novosti.
Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya” și RFPI anunță eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” la nivelul de 97,6% pe baza analizei datelor privind incidența coronavirusului printre rușii vaccinați cu ambele componente ale medicamentului.
În prezent, în Rusia, în cadrul Sistemului unificat de informații de stat din sectorul sănătății al Ministerului Sănătății, se ține un registru al persoanelor care au fost vaccinate, precum și al cetățenilor care au contractat coronavirus.
La elaborarea studiului au fost luaţi în considerare indicii pentru perioada cuprinsă între 5 decembrie 2020 și 30 martie 2021.
”Rata de îmbolnăvire a fost de numai 0,027 procente începând cu cea de-a 35-a zi de la prima injecție. În același timp, rata de incidență la nivelul populației adulte nevaccinate pentru o perioadă comparabilă, începând cu cea de-a 35-a zi după lansarea vaccinării civile în masă, a fost de 1,1%.
Dezvoltatorii au precizat că rezultatele vor fi publicate în luna mai a acestui an, într-o revistă medicală recenzată.
”Sputnik V” a fost înregistrat în 60 de țări, reprezentând o populație totală de trei miliarde de persoane. După numărul de aprobări primite din partea autorităților de reglementare guvernamentale, vaccinul rusesc ocupă locul doi în lume.
”Sputnik V” a fost dezvoltat pe o platformă vectorială adenovirală umană, verificată și studiată în detaliu și folosește doi vectori diferiți pentru cele două infecții ale vaccinării complete, asigurând o imunitate de mai lungă durată comparativ cu vaccinurile ce folosesc unul și același mecanism pentru ambele doze de ser.