Zilele trecute, Casa Albă a anunțat că președintele Statelor Unite, Joe Biden, a invitat la acest eveniment pe care Washingtonul intenționează să-l organizeze în zilele de 22 și 23 aprilie, în format virtual, 40 de lideri mondiali, inclusiv pe colegul său rus.
”Vladimir Putin va expune abordările Rusiei în contextul stabilirii unei ample colaborări internaționale chemate să permită depășirea consecințelor negative ale schimbărilor climatice globale”, se arată în comunicatul de presă al Kremlinului.
Se intenționează ca summitul să fie dedicat Zilei Pământului. În afară de Putin, la reuniunea la vârf vor mai lua parte liderii Chinei, Marii Britanii, Germaniei, Australiei, Franței, Turciei, Indiei, Italiei, Spaniei, Mexicului, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite și ai altor țări.
Evenimentul a fost anunțat ca o etapă importantă înaintea celei de-a 26-a Conferințe a părților la Convenția-cadru privind schimbările climatice, stabilită pentru noiembrie anul curent. În iunie 2017, Donald Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris, ce reglementează măsurile de reducere a emisiilor de noxe în atmosferă. În ianuarie 2021, Biden a semnat decretul de revenire a țării sale pe lista țărilor participante.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Un summit nu poate produce rezultate substanțiale, decât dacă este susținut cu pregătiri adecvate și schimburi aprofundate cu privire la interesele și preocupările fiecărei părți. Starea actuală dintre SUA și Rusia nu permite spațiu pentru o diplomație constructivă, deoarece Rusia ar trebui să accepte (conform „viziunii” administrației Biden-Harris) cu grație sancțiunile și pur și simplu să se împace cu ideea unui angajament selectiv cu Washington ori de câte ori se potrivește intereselor SUA. Ceva de maniera: acolo unde este în interesul Statelor Unite să lucreze cu Rusia, o vor face. Pe de altă parte, Rusiei îi este interzis cu desăvârșire să obțină vreun succes în vederea obținerii vreunui profit personal. Cât de departe va continua această pantomimă sub rubrica „diplomației” rămâne de văzut! Oricum ar fi, așteptările nu sunt mari deloc!