Categories: Rusia si lumea

Lavrov: Rusia le va propune celor zece diplomați americani să părăsească țara

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că celor zece diplomați americani li se va propune să părăsească țara, informează presa rusă.

Șeful MAE Rus a amintit că zece diplomați ruși au fost incluși de Washington pe lista de sancțiuni și au fost rugați să părăsească Statele Unite.

”Vom răspunde la această măsură în oglindă: vom propune ca un număr de zece diplomați ai Statelor Unite, care lucrează în Federația Rusă, să părăsească țara noastră”, a subliniat Lavrov.

Ministrul rus de externe a mai anunțat că Rusia va opri activitățile de pe teritoriul său ale fondurilor și ONG-urilor americane care intervin în viața politică internă a țării. În plus, MAE Rus va publica un comunicat unde vor fi expuse și alte măsuri aprobate de președintele Rusiei ca răspuns la acțiunile SUA, absolut neprietenoase și de nimic provocate.

Iuri Ușakov, consilierul președintelui rus/ Foto: RIA Novosti

În acest context, Lavrov a anunțat că Iuri Ușakov, consilierul președintelui rus, a avut o întâlnire cu ambasadorul american la Moscova, John Sullivan, pe care l-a sfătuit să meargă la Washington pentru consultări serioase și detaliate.

”Și la Washington se petrec, uneori, lucruri de neînțeles sau cel puțin nu pe deplin înțelese. De aceea, Iuri Ușakov i-a recomandat ambasadorului Sullivan să plece și el în capitala lui și să poarte acolo consultări serioase, detaliate”, a explicat Lavrov.

Într-un comentariu pe această temă, redactorul-șef al revistei ”Rusia în politica globală”, Fiodor Lukianov, a definit ”recomandarea” dată ambasadorului american de consilierul Ușakov ca fiind un eufemism similar celui folosit de MAE Rus când ambasadorul Antonov a fost chemat la Moscova.

”MAE a insistat atunci că nu este o rechemare, ci o invitație pentru consultări, deși, în realitate, a fost o rechemare, dar formularea a fost mult mai blândă. Și aici, la fel. De fapt, este o expulzare. Și el (ambasadorul american, n.r.) trebuie, desigur, să plece, pentru că, practic, șeful țării gazdă îl informează că, în momentul de față, prezența lui în această țară este inoportună”, a explicat Lukianov.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

8 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

16 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

17 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

19 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

19 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.