Categories: Rusia si lumea

Alexander Rahr: Reacția germanilor la provocările de la granițele Rusiei

Politologul german Alexander Rahr a relatat care este părerea germanilor cu mintea la cap în legătură cu exercițiile militare organizate de Alianța Nord-Atlantică în apropierea granițelor ruseşti, informează publicația PolitPuzzle.

În marea lor majoritate, mass-media occidentale au adoptat o poziție contraproductivă față de Rusia, a spus Rahr. De cele mai multe ori, atacurile la adresa Moscovei au legătură cu Ucraina. În ciuda faptului că autoritățile de la Kiev sunt, de fapt, cele care provoacă reluarea acțiunilor militare în Donbass, presa preferă să îmbrace știrile într-o altă haină. În special, ea susține că Rusia este cea care pregătește un act de agresiune împotriva Ucrainei, creând, astfel, în mod deliberat, o imagine negativă a Federației Ruse.

În același timp, tabloidele occidentale pot prezenta informații despre Rusia și într-o notă pozitivă. După cum a arătat politologul german, acest lucru se întâmplă în cazul chestiunilor a căror rezolvare este, astăzi, imposibilă fără Moscova. Este vorba despre pandemia de coronavirus și vaccinul ”Sputnik V”, pe care unele țări UE și-au exprimat deja dorința de a-l obține. În orice caz, în Germania, spre exemplu, populația locală filtrează fluxurile de știri și se poziționează, adesea, de partea Rusiei în confruntarea ei cu Occidentul.

”Oamenii sunt revoltați. Și ce face NATO la granițele cu Rusia? Cu ce scop, în 2020, NATO a desfășurat manevrele de mare amploare, cu un număr uriaș de trupe aduse din America și din Europa și care sunt îngrămădite acolo? Mai ales că, potrivit actualei agende, forțele Alianței vor efectua, în 2021, manevre inclusiv în regiunea Mării Negre, chiar la granițele Rusiei. Nu este asta, oare, o provocare la adresa Rusiei? Oamenii înțeleg acest lucru”, a subliniat Aleksander Rahr.

În opinia politologului, Berlinul ar trebui să ia exemplu de la astfel de oameni și să-și apere cu mai multă ardoare autonomia. Cu alte cuvinte, conducerea Germaniei trebuie să discute cu Washingtonul folosind un limbaj mai dur și să se conducă numai după propriile interese naționale, a concluzionat analistul german.

owner

Recent Posts

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

2 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

3 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

4 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

5 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

5 ore ago

Declarația președintelui Federației Ruse

La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…

22 de ore ago

This website uses cookies.