”Поехали!” – Cuvântul rusesc ce a deschis calea spre Cer! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

La 12 aprilie 2021 se împlinesc 60 de ani de la zborul lui Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în Cosmos. Este o celebrare planetară, o sărbătoare pe care Rusia o împărtăşeşte cu întreaga lume.

Iuri Alekseevici Gagarin s-a născut la 9 martie 1934, la Kluşino (Regiunea Smolensk), în Federația Rusă. Primul contact cu zborul are loc în 1951, când, în timp ce urma Şcoala Tehnică Industrială din Saratov, se înscrie la un club aviatic, ”Clubul de Amatori al Forţelor Aeriene”. Noua pasiune îi consumă, practic, tot timpul şi astfel ajunge ca, după ce absolvă Şcoala Tehnică cu brio, să-şi ”câştige aripile”, în 1955, după primul zbor independent, cu un Iak-18.

Tot în 1955, Gagarin (posesor al licenţei de pilot) este trimis la Şcoala de Aviaţie de la Orenburg, loc în care va realiza deplin ceea ce doreşte să facă şi că zborul este Calea sa. Pilotul militar Iuri Gagarin va absolvi această renumită şcoală în 1957, an în care este repartizat la o bază aeriană a Flotei Nordului, în Regiunea Murmansk. Devine locotenent în 1957 şi locotenent major în 1959.

În anul 1960, la 3 martie, Gagarin, cunoscut pentru talentul şi abilităţile sale de aviator militar, este selecţionat (împreună cu alţi 20 candidaţi) pentru Programul Spaţial Sovietic; la 11 martie au început antrenamentele specifice misiunii cosmice, la Zvezdnîi Gorodok (Orăşelul Stelelor), lângă Moscova.

Timp de un an de zile, toţi candidaţii (iniţial 21, apoi 6) au fost supuşi unor încercări fizice şi psihice de excepţie, toate având menirea de a-i pregăti cât mai bine pentru ceea ce avea să devină, peste ani, o rutină – călătoria în Cosmos. La finalul perioadei de pregătire, oficialii au decis în favoarea lui Iuri Gagarin şi a lui Gherman Titov – cei doi demonstrau capacităţi deosebite la toţi parametrii.

Cu toate că nu existau diferenţe notabile în pregătirea celor doi, Gagarin a fost cel ales pentru zborul ce avea să scrie istorie pentru Om – înfăţişarea plăcută, puterea interioară, abilităţile de excepţie de care acesta dispunea au fost tot atâtea atu-uri. Hruşciov, care a avut cuvântul final în alegerea primului cosmonaut al lumii, l-a ales pe Gagarin după o singură privire.

La 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin, aflat la bordul navei Vostok-1, a fost lansat pe orbită, de pe cosmodromul de la Baikonur (Kazahstan). ”Поехали!” (”Poehali” – ”Să mergem!”) – a fost răspunsul dat de Gagarin la întrebarea Centrului de Control de la sol, dacă este gata de plecare. În timpul zborului, a fredonat Imnul Aviaţiei, iar primul raport trimis a fost ”Pământul e albastru. […] Cât de minunat! Este uimitor!”

Iuri Gagarin a parcurs o orbită în jurul Pământului, timp de o oră şi 48 de minute, demonstrând că se poate supravieţui în spaţiu şi nu doar atât – este posibilă desfăşurarea unor activităţi şi revenirea, în bune condiţii, pe Pământ (în ciuda unei defecţiuni la separarea celor două module – descendent şi spaţial, care a necesitat catapultarea sa).

Gagarin devine celebru la nivel mondial, iar Hruşciov îi decernează titlul de Erou al Uniunii Sovietice. Evident, în 1961, majoritatea băieţilor născuţi în URSS au fost botezaţi ”Iuri”. Şi nu doar în URSS. În 1962, este numit deputat al Sovietului Suprem.

În afară de acestea, Gagarin călătoreşte în toată lumea, fiind o mare onoare pentru toate notabilităţile vremii să-l întâlnească pe cel care a ajuns mai aproape de stele decât orice alt muritor. S-a bucurat de aprecierea şi dragostea oamenilor de peste tot, indiferent de ideologie politică şi de sistem social, fiindcă tuturor le plac EROII, acei oameni de excepţie, care, prin realizările lor, ne amintesc de potenţialul uriaş, latent în fiecare. Astfel, reuşita unuia devine reuşită comună, fiind împărtăşită întru spirit.

Între 1963 şi 1965, Gagarin este director adjunct la Centrul de Instruire al Cosmonauţilor, timp în care a lucrat la o versiune a unei nave spaţiale reutilizabile şi s-a înscris la Institutul de Inginerie Aeronautică ”Jukovski”, pe care îl absolvă în februarie 1968. Totodată, participă activ la Programul Spaţial Sovietic, instruind cosmonauţii în materie de zbor cosmic.

Anul 1968 este anul în care, în urma unui accident aviatic, la 27 martie, Iuri Gagarin pleacă la stelele pe care le-a iubit şi pentru care a trăit. Este înmormântat în zidul Kremlinului.

 

Iuri Gagarin este un nativ Peşti care s-a adaptat foarte bine la Oceanul cosmic (Nodul Nord Lunar şi Saturn  în Vărsător, semn al tehnologiilor înalte şi al zborului, al avionului dar şi al aparatelor de zbor în spaţiu). Cu alte cuvinte, el şi-a îndeplinit misiunea personală, dat fiind că Saturn este semnificatorul clasic al carierei profesionale. În plus, pe harta sa natală, Uranus (stăpânul Vărsătorului) este plasat în casa a VI-a a muncii, a cotidianului.

Ascendentul în Scorpion  i-a furnizat lui Gagarin toate atributele necesare performanţei – rezistenţă fizică şi psihică, echilibru, eficienţă, capacitatea de a găsi rapid rezolvări, ambiţie, voinţă, pasiune şi curaj nebun, iar Luna în Săgetător i-a netezit drumul în spaţiu, călătoriile în toată lumea şi i-a furnizat optimismul atât de necesar, având în vedere nu-i deloc puţin lucru să fii protagonistul unei asemenea realizări.

Soarele în casa a V-a i-a conferit lui Iura aerul de star, carisma, zâmbetul şi privirea cu care a cucerit inimile tuturor. Conjuncţia cu Mercur completează aerul tineresc, dar i-a dat şi minte brici, adaptabilitate, flexibilitate, curiozitate şi dorinţa de a şti, iar cea cu Marte este responsabilă pentru îndrăzneală, voinţă, exigenţă, energie.

Ei bine, tripla conjuncţie Soare/Mercur/Marte face trigoane cu Pluton – iată aspectele definitorii ale structurii lui Iuri Gagarin, care l-au făcut capabil să realizeze marea trecere în spaţiul cosmic. Iura a fost un cristal pe interior – puternic, dur, exact, versatil. Fiindcă acesta este secretul – să fii complet, să fii tot ceea ce poţi fi! Dezvoltarea unilaterală nu conduce la performanţă, niciodată! Poţi fi foarte bun, dar nu excepţional!

Ziua de 12 aprilie 1961, ora 09.07 (ora lansării), are Soarele în Berbec. Nici că se putea mai nimerit, doar Berbecul este semnul începutului, al debutului! Soarele este culminant, poziţionat pe Meridian, explicând importanţa şi asigurând reuşita demersului. În plus, Soarele este în aspect de trigon cu Uranus, semnificatorul zborului cosmic, iar gradul sabian al lui Uranus (poziţionat la 22˚Leu) este: ”Un porumbel călător îndeplinindu-şi misiunea”!

Pe harta natală a lui Gagarin, ziua marelui zbor plasează conjuncţia Sensul Vieţii/Pluton în tranzit pe Meridian (îndeplinirea menirii, transformarea radicală pe care acest eveniment a produs-o la nivel planetar – Pluton este planetă de destin, o planetă colectivă, care influenţează global). În casa a X-a a carierei profesionale este Uranus în tranzit (zborul), conjunct cu Nodul Sud Lunar natal – misiune îndeplinită! Practic, putem spune că Iura Gagarin a trăit pentru acest moment, acesta a fost datul său. Dacă gândim ezoteric, în termeni de existenţă terestră şi misiune personală, rost în viaţă, nu mai surprinde atât de mult faptul că acel accident stupid, de neînţeles, i-a curmat viaţa la doar 34 de ani, atât de aproape de vârsta christică!

Se cuvine să analizăm impactul zilei de 12 aprilie 1961 şi pentru URSS, devenită, din acel moment, vârful de lance al cercetării spaţiului cosmic. Soarele este pe Ascendentul natal din Berbec, iar casa a X-a a prestigiului găzduieşte o conjuncţie Jupiter/Saturn, la un orb de 5 grade, cu Jupiter, Marele Benefic, în Vărsătorul cosmic. Jupiter semnifică, pe lângă şansă şi expansiune, călătoriile îndepărtate.

Conjuncţia Nod Nord Lunar/Pluton este în Fecioară, tot semn tehnic, asigurând perenitatea echipamentului cosmic rusesc. În definitiv, şi în ziua de astăzi, zborul spre cosmos este condiţionat de motoarele de rachetă de producţie… rusească! Era în destinul URSS să facă cest prim pas, fiindcă Uranus este conjunct cu Marte, natal (doi aştri energici, care împletesc zborul şi tehnologia avansată cu determinarea, voinţa, puterea şi detenta), iar în ziua de 12 aprilie 1961, Luna în tranzit a activat această conjuncţie, dar şi steaua fixă Achernar – succesul brusc, accesul la ”celălalt tărâm”.

URSS a reuşit să împlinească un vis vechi de când lumea, un vis al întregii omeniri. Iuri Gagarin este unic prin realizarea sa  – el a deschis uşa către nemărginit, pentru noi toţi! Şi toată lumea ştie că Iuri Gagarin este RUS!

 

 

 

owner

Recent Posts

Fostul ofițer american Bennett, care i-a cerut cetățenia lui Putin, a murit subit

Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…

o oră ago

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

6 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

7 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

9 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

9 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

10 ore ago

This website uses cookies.