Categories: Rusia si lumea

Putin a informat-o pe Merkel în legătură cu provocările Kievului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au purtat o convorbire telefonică detaliată, temele abordate fiind Ucraina, Siria, Libia și Balcanii, relatează Rossiiskaia gazeta.

Vladimir Putin și Angela Merkel au procedat la un schimb de păreri pe chestiuni privind soluționarea crizei interne din Ucraina, a anunțat biroul de presă al Kremlinului. Ambii lideri sunt îngrijorați de escaladarea tensiunilor din sud-estul Ucrainei. Președintele Rusiei a atras atenția asupra acțiunilor provocatoare ale Kievului care, în ultimul timp, exacerbează în mod intenționat situația de pe linia de contact. A fost subliniată necesitatea îndeplinirii cu rigurozitate, de către autoritățile de la Kiev, a înțelegerilor, în primul rând stabilirea unui dialog direct cu Donețk și Lugansk și înregistrarea legală a statutului special al regiunii Donbass.

«Părților aflate în conflict le-a fost adresat un apel la reținere și intensificare a procesului de negocieri în scopul realizării în totalitate a ”Pachetului de măsuri” decis la Minsk în 2015, ca bază de reglementare fără alternative», a precizat biroul de presă al Kremlinului. Liderii și-au confirmat disponibilitatea de a coordona strâns eforturile Rusiei și Germaniei, inclusiv în ”Formatul Normandia”, pe linie de consilieri politici și a Ministerelor de Externe.

Liderii au continuat schimbul de păreri în privința Siriei, evidențiind ca misiuni prioritare îmbunătățirea situației umanitare. Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării chestiunilor ce privesc acordarea de ajutor străin sirienilor, refacerea infrastructurii sociale și economice și revenirea refugiaților.

A fost analizată situația din Libia. Putin și Merkel au salutat formarea organelor centrale în perioada de tranziție și au exprimat diponibilitatea de a contribui la normalizarea situației și la dezvoltarea pașnică. S-a convenit continuarea eforturilor de coordonare.

În cadrul convorbirii lor, liderii au abordat și situația din Balcani. A fost subliniată importanța coordonării pe mai departe a pașilor de asigurare a stabilității și a consensului interetnic în Bosnia și Herțegovina.

Merkel a manifestat interes pentru situația bloggerului Aleksei Navalnîi, subiect ridicat în discuția celor doi lideri. Iar Putin a propus să fie analizate teme ce vizează activitatea mass-media străine și a organizațiilor neguvernamenale din ambele țări.

S-a convenit să fie continuate contactele strânse de lucru, pe diferite canale, a menționat Kremlinul.

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.