Hot News
Românii, despre zborul lui Iuri Gagarin în spațiu, la 60 de ani după eveniment (I)
09/04
Kremlinul i-a permis lui Lavrov să folosească ”orice vocabular” în privința SUA
10/04

Kremlinul a văzut în acțiunile Kievului pericolul reizbucnirii războiului civil

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizitează pozițiile în fruntea apărării trupelor ucrainene în Donbass/ Foto: Serviciul de presă al președintelui ucrainean

Autoritățile de la Kremlin sesizează pericolul reizbucnirii războiului civil în Ucraina, dar consideră că, deocamdată, este prematur să se vorbească despre o asemenea confruntare, a apreciat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, relatează RBK.

Peskov a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei s-au înscris pe ”linia de escaladare” a acțiunilor provocatoare pe linia de contact. ”Toate acestea creează un potențial pericol de reizbucnire a războiului civil în Ucraina”, a spus oficialul, adăugând că acțiunile militare de amploare vor reprezenta o amenințare directă pentru Rusia.

Peskov a arătat că escaladarea tensiunilor pe linia de contact este fără precedent, motiv pentru care orice țară va începe să ia măsuri când se învecinează cu o regiune instabilă.

Secretarul de presă a anunțat, totodată, că, în cadrul convorbirii telefonice purtate joi cu cancelarul german, Angela Merkel, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la apelurile acesteia de a renunța la concentrarea de trupe la granița cu Ucraina. După cum a explicat Peskov, liderul rus a oferit interlocutoarei sale ”explicația necesară”. Peskov a adăugat că președintele a spus ”același lucru pe care noi l-am repetat de nenumărate ori”. Potrivit secretarului de presă, Rusia este liberă să-și deplaseze Forțele sale Armate și orice subunitate după cum dorește – pe teritoriul ei.

Peskov a comentat, de asemenea, declarațiile Statelor Unite privind creșterea contingentului militar în sudul Rusiei, arătând că nu este cazul să explici parametrii exacți ai grupărilor de pe teritoriul rus. ”Rusia nu a amenințat și nu amenință nici o țară din lume”, a reiterat Peskov, precizând că ea are dreptul de ”a adopta orice măsuri pentru asigurarea interselor sale legitime și securitatea sa. Iar măsurile pe care Rusia le ia acum sunt determinate de creșterea tensiunii în sud-estul Ucrainei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937262