Categories: CulturăRusia de azi

Peste 60% dintre ruși nu-și pot imagina viața fără internet

Aproximativ 62% dintre locuitorii Rusiei nu își pot imagina viața fără internet, iar aproape jumătate dintre ei se simt incomfortabil fără smartphone, informează agenția TASS, citând rezultatele unui studiu realizat de Sistemul Național de Carduri de Plată (operatorul sistemului național de plăți ”Mir”).

La sondaj au luat parte 1.200 de persoane. Studiul sociologic a fost publicat cu prilejul Zilei Runetului (Internet rusesc -n.r.), marcată la 7 aprilie, precizează cotidianul economic Vedomosti.

Coform sondajului, 68% dintre femeile participante la studiu au declarat că nu își pot imagina viața fără internet. Același răspuns a venit din partea a 55% dintre bărbații chestionați.

Aproape 46% dintre cei intervievați au recunoscut că se simt incomfortabil fără smartphone; acest răspuns a venit, în pricipal, din partea locuitorilor Moscovei. În același timp, 55% dintre repondenții cu vârste de peste 60 de ani au declarat că ar putea trăi liniștiți fără internet, iar 43% dintre persoanele din aceeași categorie de vârstă au afirmat că nu folosesc internetul.

Sociologii au întrebat, de asemenea, care este scopul timpului pierdut pe internet. S-a aflat, astfel, că 72% dintre persoanele intervievate folosesc internetul pentru a comunica pe rețelele de socializare și pe serviciile de messenger (72%), activități care consumă cam 2,8 ore pe zi, 60% dintre repondenți urmăresc videoclipuri în jur de 2,5 ore pe zi. Aceste două variante de răspuns au venit cel mai des din partea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. 57% dintre participanții la sondaj folosesc internetul pentru a citi ultimele informații și consumă în acest scop 1,4 ore pe zi.

Cea mai populară rețea de socializare este, în rândul repondenților, ”VKontakte” (75% au un profil). Pe locul doi se regăsește Instagram (58% dintre repondenți sunt înregistrați pe această rețea), iar pe trei figurează YouTube (43% au cont).

 

owner

Recent Posts

Serviciile occidentale au avertizat Kievul că Rusia ar putea, chipurile, recurge la arme nucleare tactice

Occidentul bagă din nou Ucraina în sperieți cu o posibilă utilizare de către Rusia a…

2 ore ago

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

6 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

9 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

9 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

10 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

11 ore ago

This website uses cookies.