Categories: Rusia si lumea

Dialogul Putin-Biden. Peskov nu a exclus o formulă de discuții fără precedent

Între președintele Rusiei și cel al Statelor Unite nu poate fi o dezbatere; Vladimir Putin i-a propus liderului american, Joe Biden, să continue dialogul. Și nu oricum, ci într-o manieră deschisă, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de Rossiiskaia gazeta.

”Este de la sine înțeles că între cei doi președinți nu pot fi dezbateri; el i-a propus doar să stea de vorbă, să continue dialogul între liderii a două state”, a explicat Peskov.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei a relatat de ce Putin a propus să discute în direct. Având în vedere că Biden a făcut declarații fără precedent, pentru a nu permite acestor afirmații să dăuneze definitiv relațiilor bilaterale ruso-americane, aflate și așa într-o stare deplorabilă, a precizat el.

Liderul rus a propus ca situația să fie analizată, dar într-o manieră deschisă, pentru că va fi interesant pentru popoarele celor două țări. ”Întrucât vorbele în sine ale președintelui Biden au fost suficient de fără precedent, nu pot fi excluse nici formulele de comunicare fără precedent”, a arătat Peskov.

Pe ordinea de zi sunt chestiuni legate de relațiile bilaterale, de cum să le clădești pe mai departe, sunt probleme referitoare la permanentele acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei, învinuită de câte în lună și în stele, a arătat secretarul de presă al președintelui Rusiei.

Moscova transmite această propunere pe canale diplomatice și va aștepta răspuns. ”Se întreprind demersuri pe canale diplomatice privind solicitarea unui astfel de dialog”, a precizat Peskov. ”Pentru moment, nu sunt și nu pot fi nici un fel de detalii, deocamdată nu știm nici măcar care este decizia americanilor”, a adăugat reprezentantul Kremlinului. ”A fost făcută o solicitare, care are sau nu răspuns. Absența unui răspuns înseamnă că se refuză, în general, o astfel de comunicare”, a explicat secretarul de presă al liderului rus.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că este puțin probabil ca graficul de lucru pentru ziua de vineri al președintelui Biden să-i permită organizarea unui dialog cu Putin. Peskov a amintit cuvintele liderului rus, că se poate sta de vorbă și luni. ”Sau mai rămâne și varianta – în orice moment convenabil pentru președintele Statelor Unite”, a concluzionat Peskov.

 

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

11 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

19 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

20 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

22 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

22 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.