Categories: Rusia si lumea

Vaccinul AstraZeneca. Ghințburg, despre posibilele cauze ale apariției trombozelor

O posibilă cauză a formării cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului împotriva coronavirsului dezvoltat de compania AstraZeneca poate fi o purificare de proastă calitate a preparatului, consideră directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V”, Aleksandr Ghințburg, citat de agenția TASS.

”La această întrebare vor oferi un răspuns mai exact experții din Uniunea Europeană, care se ocupă de evaluarea cazurilor legate, după toate aparențele, de tromboză, la o serie de persoane vaccinate cu acest preparat; ei vor oferi dovezi ale eventualei legături între aceste două fenomene și un posibil mecanism. Dacă va fi stabilită o astfel de legătură reciprocă, explicația mea este că, în cazul fenomenului dat, de vină este nu vaccinul în sine, ci, posibil, nivelul de purificare a acestuia” a arătat omul de știință.

Nivelul de purificare, ce se realizează ca urmare a procesului de producție, diferă – în două sau trei etape. ”Poate, în cazul de față, s-a folosit un nivel de purificare incomplet și unele elemente, care ar fi putut rămâne în produsul final, puteau facilita agregarea trombocitelor la unii dintre pacienții care au primit respectivul preparat. Este presupunerea mea”, a subliniat Ghințburg.

Duminică, AstraZeneca a asigurat că vaccinul său este sigur și a subliniat că această concluzie se bazează pe analiza stării de sănătate a peste 17 milioane de oameni vaccinați în Uniunea Europeană și Marea Britanie. Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentului au recomandat utilizarea în continuare a vaccinului, arătând că avantajele oferite de folosirea lui sunt mai mari decât riscurile și că, în prezent, nu a fost stabilită o legătură directă între vaccinare și formarea cheagurilor de sânge.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

3 minute ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

35 de minute ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

4 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

5 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

6 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

19 ore ago

This website uses cookies.