Hot News
Putin a arătat diferența de cod genetic dintre ruși și americani
19/03
Departamentul de presă al MAE rus. Comentariu privind continuarea amestecului occidental în procesele interne ale Republicii Moldova
19/03

Generalul Kartapolov: Militarii ruși au prevenit o vărsare de sânge în Crimeea

Viceministrul rus al Apărării, generalul Andrei Kartapolov/ Foto: RIA Novosti

Ordinul președintelui Vladimir Putin de a nu permite vărsare de sânge în Crimeea a fost îndeplinit în totalitate de către militarii ruși. Încă din 27 februarie 2014, după lovitura de stat din Ucraina, personalul militar rus a asigurat securitatea Parlamentului și a Guvernului Republicii Crimeea (trupele ruseşti erau staționate în Crimeea, în conformitate cu acordul ruso-ucrainean – n.r.). În aceeași zi, au apărut puncte de control la granița cu Ucraina şi, numai câteva zile mai târziu, toate subunitățile Forțelor Armate ale Ucrainei aflate pe teritoriul Peninsulei au fost blocate, relatează Smotrim.ru.

Forțele armate rusești au îndeplinit ordinul președintelui Rusiei de a preveni, în 2014, o vărsare de sânge în Crimeea. În opinia specialiștilor străini, militarii ruși au acționat cu mult profesionalism, a declarat viceministrul rus al Apărării, generalul Andrei Kartapolov, la o reuniune organizată de senatorii ruși, dedicată celei de-a 7-a aniversări a reunificării Crimeii cu Rusia.

În același timp, forțele armate rusești au apărat arsenalele armatei ucrainene, pentru ca armele și muniția să nu dispară. Astfel, militarii au creat toate condițiile pentru desfășurarea normală referendumului în Peninsulă, a adăugat Kartapolov.

Crimeea s-a reunificat cu Federația Rusă după lovitura de stat din Ucraina, din 2014. Locuitorii Peninsulei au organizat un referendum, în cadrul căruia aproape 100% dintre crimeeni s-au pronunțat pentru revenirea regiunii în Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940210