Comentând, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, absența unor evidente acțiuni anti-ruse din partea Washingtonului, politicianul a estimat că, poate, SUA au luat, ”în mod conștient o pauză”, deoarece echipa lui Biden a înțeles că potențialul de ostilitate la adresa Moscovei a fost mobilizat aproape în totalitate de către precedenta administrație – atât pe linia relațiilor bilaterale, cât și pe linia NATO.
Vorbind despre răul pe care administrația Biden l-ar putea face Rusiei, Pușkov a evocat fie introducerea ”sancțiunilor din iad” (împingerea Ucrainei spre un nou conflict în Donbass), fie creșterea contingentului militar în țările NATO care au graniță cu Rusia.
Aceste măsuri, însă, prezintă anumite riscuri, subliniază senatorul. Prin urmare, rămâne doar intensificara prezenței militare la granițele cu Rusia și în Marea Neagră, ceea ce nu este decât o continuare a liniei promovate de fostul președinte Donald Trump.
”Din aceste motive, duritatea lui Biden în privința Rusiei are, deocamdată, un caracter preponderent retoric”, consideră Pușkov. Vor exista acțiuni anti-ruse, dar obiectivul lor va fi, mai degrabă, o lungă asediere a țării noastre decât un set de pași capabili să aducă situația în pragul unui conflict armat, a concluzionat senatorul rus.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.