Potrivit spuselor sale, în perioada cuprinsă între 2015 și 2020, cu ajutorul ofițerilor misiunilor internaționale de antrenament au fost pregătiți, în acest scop, mai mult de 19.000 de militari ucraineni.
”Colaborarea noastră vizează dezvoltarea în continuare a sistemului centrelor de pregătire ale Forțelor Armate ale Ucrainei (VSU), în primul rând a trupelor terestre”, a adăugat generalul.
Anterior, despre pregătirea militarilor ucraineni pentru operațiuni ofensive în condiții de oraș a vorbit comandantul suprem al VSU, generalul Ruslan Homciak. El nu a precizat ce orașe intenționează să ia cu asalt militarii ucraineni. Potrivit spuselor sale, acest lucru este necesar pentru a fi pregătiți ”pentru toate variantele de evoluție a situației”.
După cum menționează RIA Novosti, conflictul din Donbass durează deja de șapte ani, numărul victimelor atingând circa 13.000 de oameni. Pentru soluționarea lui, părțile au adoptat mai multe documente menite să conducă la o rezolvare, dar schimburile de focuri continuă.
Din februarie, situația s-a înrăutățit: a avut loc un atentat la viața comandantului de batalion al Miliției Populare a DNR (Republica Populară Donețk, n.r.), forțele ucrainene au tras cu lansatoare de mortiere asupra localității Gorlovka și la periferia Donețkului, iar luptele s-au întețit.
Autoproclamatele republici (Donețk și Lungans, n.r.) consideră că la Kiev se pregătește o amplă ofensivă, masându-se noi forțe pe linia de contact. În ultimele zile, pe rețelele sociale sunt postate videoclipuri din diferite regiuni ale Ucrainei, unde se pot vedea eșaloane cu tehnică militară
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Probabil, SUA vor împinge Ucraina către o confruntare deschisă cu Rusia, asigurându-se tot timpul că forțele SUA / NATO rămân departe de acțiune. De fapt, în concepția SUA / NATO, odată ce Federația Rusă va recunoaște oficial că forțele sale au intervenit pentru a opri asaltul ucrainean, atunci obiectivul principal al atacului va fi atins: toată Europa va da vina în mod unanim pe Rusia lui Putin. Totul va conduce către o deteriorare dramatică a situației de securitate din Ucraina și din restul Europei de Est. Un nou „Război Rece” (cu tonuri fierbinți) va deveni factorul determinant în relațiile Est-Vest.
Indiferent de locul în care armata rusă decide să se oprească (ar putea fi de-a lungul liniei actuale de contact, sau ar putea include o eliberare completă a Donbassului), acesta va fi un război scurt în care forțele ucrainene vor fi distruse aproape total, dar militarii ruși nu cred că vor ocupa marile orașe ucrainene (la fel cum au procedat în 2008 în Tbilisi). Exact cum a declarat prin 2015, dacă-mi amintesc bine, un ofițer al celor 2 republici, Donețk și Lugansk, într-un interviu: „cu cât mergem mai spre Vest, cu atât mai puțin suntem priviți ca eliberatori și cu atât mai mult suntem priviți ca ocupanți”. Avea dreptate omul, dar există ceva mult mai important aici: Rusia pur și simplu nu își poate permite să reconstruiască Ucraina cvasitotal dezindustrializată. Ultimul lucru de care are nevoie în momentele actuale este să se împotmolească într-un efort simultan de restabilire a statului și economiei ucrainene, în timp ce luptă cu tot felul de insurgențe neonaziste. Prin urmare, cei care încă visează tancuri rusești la Kiev sau Dnipropetrovsk vor fi foarte dezamăgiți: nu se va întâmpla! Mai mult, este aproape sigur că în cazul în care armata ucraineană ar ataca Novorusia, atunci Federația Rusă ar repeta din nou scenariul georgian din 2008 și ar recunoaște cele 2 republici prin intermediul unui program de integrare pe termen lung. La sfârșitul acestui proces, Ucraina se va despărți pur și simplu în bucăți mai ușor de gestionat, care vor intra sub influența vecinilor lor mai puternici și mai bine organizați. În ceea ce privește Rusia, ea se va îndepărta și mai mult de Occident cu un dezgust total și va continua să dezvolte o lume multipolară cu China și cu celelalte țări participante la inițiativa Belt and Road, plus cele din Sudul Global.
Ceea ce am prezentat aici este strict un scenariu posibil printre multe altele, deoarece războaiele se numără printre cele mai imprevizibile evenimente și nimeni nu știe cu adevărat cum se vor desfășura, sau dacă într-adevăr vor avea loc. Este doar o presupunere, un punct de vedere. Ultima dată când un atac ucrainean părea iminent, nu a fost nevoie decât de cuvintele lui Putin despre „consecințe foarte grave pentru statul ucrainean în ansamblu” pentru a opri escaladarea și a convinge Kievul să nu atace. Numai că acum, cu un Biden a cărui stare patologică e din ce în ce mai vizibilă și mai periculoasă, putem spune deja că bătălia informațională a început. Așadar, doar timpul ne va indica dacă situația va escalada sau nu, dacă va deveni una fierbinte sau nu.