Categories: Rusia si lumea

Prima țară europeană care va produce vaccinul ”Sputnik V”

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) și compania elvețiană Adienne Pharma&Biotech au semnat un acord privind producerea vaccinului împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, în Italia, a anunțat, într-un comunicat, Camera de Comerț italo-rusă, relatează RBK.

Italia va deveni, astfel, prima țară a Uniunii Europene care va furniza vaccin rusesc. Negocierile privind lansarea în producție a preparatului dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N.Gamaleya” au durat câteva luni. Producția va demara, conform planificării, în iunie 2021 pe platforma Adienne. Până la sfârșitul anului, se preconizează să fie fabricate 10 milioane de doze.

Potrivit comunicatului, producția vaccinului rusesc ar putea rezolva problema deficitului de preparate împotriva infecției cu coronavirus din Italia.

Citând o declarație a președintelui Adienne Pharma&Biotech, Antonio Francesco di Naro, agenția Bloomberg scrie că, înainte ca producția vaccinului ”Sputnik V” să demareze la Milano, trebuie obținută aprobarea din partea organismului italian de reglementare.

La 7 martie, viceministrul Sănătății al Republicii Belarus, Dmitri Cerednicenko, a anunțat că producția industrială a vaccinului ”Sputnik V” va demara la 30-31 martie. Țara va produce lunar câte 500.000 de doze; într-o primă fază, vaccinul va fi administrat populației locale, după care poate merge și la export.

Vaccinul rusesc nu a primit încă aprobare de utilizare în Uniunea Europeană. RFPI a depus o cerere de înregistrate încă din luna ianuarie, dar Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a început abia în luna martie expertizarea dosarului de înregistrare a preparatului, analiză menită să demonstreze siguranța și eficacitatea vaccinului.

Fără a aștepta aprobarea EMA, Ungaria a autorizat, în ianuarie, utilizarea ”Sputnik V” pe teritoriul țării. Asumându-și toate riscurile, Budapesta a aplicat, în acest scop, o procedură accelerată de înregistrare. În martie, la fel au procedat Slovacia și Macedonia de Nord.

owner

Recent Posts

Peskov: Discuțiile dintre liderii Rusiei și Chinei, „sincere și constructive”

Discuțiile purtate de președinții Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping în cadrul summitului…

8 ore ago

Reuniunea summitului BRICS în format extins, 23 octombrie, Kazan

Declarații cheie ale președintelui Vladimir Putin ▪️ Economia mondială trece prin schimbări semnificative. Se formează…

10 ore ago

Alaudinov: O nouă prognoză privind conflictul din Ucraina

Noiembrie va deveni o lună decisivă pentru operațiunea militară specială, consideră general-maiorul Aptî Alaudinov, șef…

17 ore ago

Riabkov: Anul acesta nu vor adera alte țări la BRICS

Nu este vorba ca anul acesta în componența BRICS să fie primite noi state, a…

18 ore ago

Rusia, protest împotriva întăririi NATO în Marea Baltică

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorului Germaniei la Moscova, Alexander Graf Lambsdorff,…

18 ore ago

Republica Moldova: Campanie electorală, prin metode antidemocratice și totalitare

Prezentăm comentariul purtătoarei de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, cu…

o zi ago

This website uses cookies.