Hot News
Prima țară europeană care va produce vaccinul ”Sputnik V”
10/03
Premiile BAFTA. Filmul lui Koncialovski, ”Dragi tovarăși!”, pe lista scurtă
10/03

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V: UE trebuie să-și ceară scuze

Foto: news2world.net

Dezvoltatorii vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, au cerut ca președintele Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), Christa Wirthumer-Hoche , să prezinte scuze pentru că a comparat cu ruleta rusească posibilitatea ca preparatul să fie aprobat în regim de urgență în Austria, informează RBK.

«Cerem scuze publice din partea Christei Wirthumer-Hoche, de la EMA, pentru comentariile ei negative referitoare la statele UE care au aprobat direct ”Sputnik V”. Comentariile ei ridică serioase semne de întrebare privind un posibil amestec politic în procesul de expertizare al EMA, în curs de derulare», se arată în comunicat.

Dezvoltatorii vaccinului ”Sputnik V” au adăugat că EMA nu a făcut asemenea afirmații la adresa tuturor celorlalte vaccinuri. În comunicat se arată că astfel de comentarii sunt ”nelalocul” lor, pentru că subminează încrederea în agenție și în expertiza pe care aceasta o efectuează.

Christa Wirthumer-Hoche a comparat, la postul de televiziune ORF, în direct, eventuala aprobare a vaccinului ”Sputnik V” în Austria, cu ruleta rusească. «Într-o oarecare măsură, poate fi comparat cu ruleta rusească. Cu tărie o spun, eu nu aș recomanda eliberarea unei aprobări în vederea folosii lui în cazuri de urgență. ”Sputnik V” ar putea apărea pe piață în viitor, când vom analiza toate datele necesare», a spus ea.

”Sputnik V” a fost înregistrat în Rusia la 11 august 2020. Preparatul a fost dezvoltat de Centrul de Cercertare ”N. Gamaleya”, cu sediul la Moscova și care intră în structura Ministerului Sănătății al Rusiei. În prezent, utilizarea preparatului a fost aprobată în 46 de țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2961368