Hot News
SUA planifică atacuri cibernetice asupra sistemelor guvernamentale ale Rusiei
09/03
Prima țară europeană care va produce vaccinul ”Sputnik V”
10/03

Rusia, record la livrările de produse alimentare peste hotare

Foto: newvz.ru

În 2020, Rusia a stabilit un record al exporturilor de alimente, relatează RBK, precizând că este pentru prima dată în istoria modernă când livrările de produse agricole peste hotare au depășit importurile, scrie agenția Lenta.ru.

Conform calculelor centrului federal ”Agroeksport” al Ministerului Agriculturii, Rusia a livrat în alte țări 79 milioane tone de produse ale Complexului Agro-Industrial, în valoare totală de 30,7 miliarde de dolari. Mărfurile alimentare din Rusia au fost cumpărate, în total, de 150 de țări, pe primele locuri situându-se China, Turcia și Kazahstanul, o treime din exporturi fiind reprezentată de cereale.

În ceea ce privește anul 2021, este puțin probabil ca recordul din 2020 să fie repetat: la sfârșitul anului trecut, autoritățile au constatat o creștere a prețurilor la alimente, inclusiv la cele exportate activ peste hotare. Ca urmare, pentru stabilizarea prețurilor, Guvernul a introdus un mecanism permanent de reglementare a exporturilor de cereale.

În indicele global al securității alimentare, publicat la începutul acestei luni de The Economist Intelligence Unit, Rusia ocupă locul 24, cu 73,7 puncte. Pentru realizarea clasamentului, cercetătorii au evaluat țările după patru criterii: accesibilitatea la produse alimentare, existența lor, calitatea și siguranța, precum și diversitatea resurselor naturale și a durabilității lor. Belarusul a întrecut Rusia, ocupând poziția 23 a ratingului.

Potrivit autorilor clasamentului, țările care au obținut mai mult de 60 de puncte au un nivel ridicat al securității alimentare, iar statele cu peste 80 prezintă un nivel foarte ridicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2961372