Sandu a explicat că, dacă până la sfârșitul lunii martie, nu se va ajunge la o înțelegere privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate, locuitorii Moldovei vor fi întrebați dacă președintele trebuie să-și depună sau nu mandatul.
Ea a apreciat că varianta cu votul popular ar fi cea mai democratică în situația actuală.
Moldova nu are un premier din decembrie anul trecut. Sandu a propus pentru această funcție candidatura fostului ministru de finanțe, Natalia Gavrilița, dar Parlamentul refuză să susțină numirea ei. În același timp, Sandu a anunțat că nu are de gând să-și schimbe decizia.
Conform legislației Republicii Moldova, președintele are dreptul să dizolve Parlamentul, dacă, în decurs de trei luni, nu poate alege un nou premier.
De menționat că Maia Sandu a cerut ea însăși Parlamentului să respingă candidatura propusă de ea pentru șefia Guvernului, pentru a grăbi procesul de dizolvare a forului legislativ și convocarea de alegeri anticipate. În același timp, ea a subliniat că textul Constituției permite șefului statului să propună deputaților aceeași persoană, pe toată durata votului.
Autoritățile moldovenești pregătesc o operațiune militară în Transnistria, pentru care președintele republicii, Maia Sandu (în…
Fostul analist al CIA, Larry Johnson, a trimis conducerii ruse un avertisment, informează Rambler.ru. Într-un…
Forțele Armate ale Ucrainei au lansat, pe 21 decembrie, cu ajutorul dronelor un „atac cinic”…
Serviciul de presă al Sberbank a povestit ce scheme folosesc escrocii, de pe teritoriul Ucrainei,…
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
This website uses cookies.