Hot News
Fiodor Lukianov: Relațiile Rusia-UE, în așteptarea unui nou capitol
14/02
Rusia va deține cel mai lung submarin din lume
15/02

Lupta împotriva Covid-19: Putin a comparat succesele Rusiei cu cele ale țărilor occidentale

Foto: EFE

Rusia a reușit să mobilizeze mult mai bine sistemul sanitar și industria pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus decât Europa și Statele Unite, a declarat președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu redactorii șefi ai mass-media. Fragmente din dialogul cu jurnaliștii au fost prezentate de postul de televiziune ”Rossia 24”.

”Mobilizarea întregului sistem de sănătate și mobilizarea industriei (Rusiei) s-au dovedit incomparabil mai ridicate decât în țările europene și în Statele Unite; acolo, în general, parcă totul e în ruină”, a spus Putin.

Potrivit spuselor sale, succesul luptei împotriva Covid-19 este demonstrat de un indice precum numărul de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. ”La noi sunt 12 oameni, la ei sunt și acum 45”, a constatat Președintele.

În același timp, șeful statului a recunoscut că, în Europa și în SUA, sistemul medical și industria se află la un nivel ridicat, Rusia ”fiind încă departe de ele, pe unele segmente”. Dar, în țările occidentale, ”este pentru un anumit public”, în timp ce, în Rusia, este pentru marea majoritate a populației, a adăugat liderul de la Kremlin.

Potrivit Staff-ului operațional pentru combaterea Covid-19, în Rusia, numărul total al cazurilor de infecție cu coronavirus a depășit 4 milioane, de la începutul epidemiei. Mai mult de 3,5 milioane s-au recuperat, peste 79 600 de oameni au murit. În ultimele 24 de ore, în țară au fost diagnosticate 14 861 de cazuri noi de infecție.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257