Adresându-se celor peste 350 de participanți la ședința operativă cu conducerea Forțelor Militare și a Marinei Militare, unde, timp de trei zile, va fi evaluată eficiența sistemului de coordonare a trupelor și vor fi analizate metode de desfășurare a acțiunilor armate, Șoigu a anunțat, printre altele, că Rusia consolidează potențialul forțelor non-nucleare de descurajare, în special, a armelor de mare precizie. Iar elementul central al acestora vor fi sistemele hipersonice de diferite tipuri.
Precum racheta de aviație ”Kinjal”. Se știe că o escadrilă de interceptori MiG-31K echipate cu astfel de sisteme staționează, din decembrie 2017, în Districtul Militar Sudic. Iar din aprilie 2018, avioanele MiG-31K efectuează zboruri regulate deasupra Mării Negre și a Mării Caspice.
În opinia lui Șoigu, trupele trebuie să deprindă experiența de luptă, inclusiv a celei dobândite de ofițerii ruși în Siria, unde, potrivit ministrului, au fost puse la punct multe metode și tehnici de desfășurare a acțiunilor militare care, înainte, nu au fost utilizate. El crede că operațiunea de menținere a păcii din Nagornîi Karabah a confirmat buna pregătire a comandanților ruși.
Serghei Șoigu a menționat că, de asemenea, continuă dezvoltarea armatei și a flotei, inclusiv a triadei nucleare. ”Intră în serviciu cele mai noi sisteme de rachetă, echipate cu mijloace moderne de depășire a apărării antirachetă”, a spus el.
Șoigu a vorbit și despre implementarea tehnologiilor de inteligență artificială în noile tipuri de arme. ”Ținând cont de prognozele privind profilul conflictelor armate și a războaielor locale, având, de asemenea, în vedere, posibilitatea ca armatele străine să intre în posesia unor arme bazate pe noi principii fizice, știința militară dezvoltă noi metode de utilizare a trupelor”, a declarat ministrul.
El a arătat că în pregătirea de luptă a trupelor sunt tot mai larg folosite sisteme robotizate, aparate zburătoare fără pilot și sisteme automatizate de control. Conform planificării, anul trecut ponderea armelor și tehnicii de luptă moderne a depășit 70%.
”Acum trebuie asigurată introducerea tehnologiilor de inteligență artificială în armamentul care va determina viitorul profil al Forțelor Armate”, a cerut ministrul Apărării. Potrivit spuselor sale, ”se va acorda, de asemenea, atenție dezvoltării sistemului de pregătire militară și a metodelor avansate de desfășurare a exercițiilor tactice bilaterale”.
VIDEO: Zborul de exercițiu al purtătorului de rachete Tu-95MS, în regiunea Amur/ Ministerul Apărării al Rusiei
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.