Hot News

”Palatul lui Putin”, așa cum arată el în realitate (VIDEO)

Falsul ”Palat al lui Putin” din Ghelendjik este prezentat așa cum este în realitate, în filmările făcute de canalul ”Mash”, de pe rețeaua socială Telegram/ Foto: Mash Video/ YouTube

”Palatul din Ghelendjik”, devenit renumit după ”investigația” bloggerului Aleksei Navalnîi, este, de fapt, un hotel neterminat. Este adevărat, un hotel de lux, destinat oamenilor cu bani, după cum afirmă, în reportajul său de la fața locului, corespondentul postului de televiziune ”Rossia 1”. Realitate confirmată, de altfel, și de jurnaliștii canalului ”Mash”, de pe rețeaua socială Telegram, potrivit cărora impresionantul imobil din povestea lui Navalnîi se află, încă, în etapa zero de construcție – în afară de partea exterioară a acestuia, care e cât de cât finalizată. În rest, toate interioarele și spațiile care înconjoară clădirea sunt în construcție.” Involuntar, se ridică întrebarea: în ce piscină exterioară ar fi putut înota Președintele Vladimir Putin, din moment ce nu există așa ceva?!? Cum, de altfel, nu există multe din ceea ce prezintă, în videoclipul său, fostul ”pacient berlinez” – un dormitor somptuos sau ”un bar de narghilea” – în loc de acestea, în încăperi sunt stocați saci de ciment…

”Va fi un hotel cu apartamente, cu zone comune, cu piscină”, a declarat un reprezentant al constructorului, care a permis, pentru prima dată, unui grup de jurnaliști să pătrundă în interiorul imobilului.

Deci, după șase ani de lucrări, peste tot este doar beton. ”În urmă cu șase ani, s-a decis că trebuie refăcut interiorul. Muncitorii nu știu ce a fost aici, cu 10 ani în urmă. Fațada era, firește”, a spus ,pentru RIA Novosti, Aleksandr Rogatkin, corespondentul televiziunii ”Rossia 1”.

”Cei care vor să viziteze palatul ar fi trebuit să intre printr-o poartă de paradă, care, însă, nu există, pur și simplu. Normal, nu există nici copia Vulturului țarist cu coroană, cea de la Palatul de iarnă din Sankt-Petersburg”, a relatat, la rândul său, jurnalistul de la ”Mash”. Un element interesant. În videoclipul lui Navalnîi, deasupra porților de intrare, în locul Vulturului rusesc, autorii filmului au încurcat lucrurile și au ”montat” Vulturul muntenegrean, care are, pe scut, imaginea unui leu.

”Locul poate fi descris simplu: beton și iar beton. De fapt, totul se află în etapa zero de construcție”, se spune, în continuare, în materialul filmat de cei de la ”Mash”.

Echipa de ziariști a fost însoțită în excursia lor prin ”Palatul lui Putin” de un responsabil cu controlul tehnic și care verifică, de șase ani, lucrările de construcție. Corespondenții au reușit să viziteze toate cele 16 apartamente identice: ”o încăpere de beton, după altă încăpere de beton”.

Iar acolo unde, în filmul lui Navalnîi, ar fi trebuit să fie ”barul pentru narghilea”, este locul unde muncitorii se schimbă și unde își lasă căștile de protecție, salopetele de lucru și încălțămintea. În ceea ce privește teatrul din interiorul Palatului – despre care bloggerul afirmă că este un teatru impunător, cu două etaje de loje elegante și luxoase și o scenă uriașă – în realitate,  nu este decât o hală mai mare, unde nu poate încăpea nici măcar un etaj de loje. ”Da, va fi o sală de spectacole pentru turiști, doar cu fotolii, fără canapele și alte chestii de genul acesta”, a declarat reprezentantul constructorului.

Jurnaliștii au ajuns și în așa-numita ”discotecă subacvatică”. ”Da, va fi apă, dar va fi o fântână arteziană, care acum nu este gata”. ”Dar dacă cineva va dori să intre cu picioarele, nu va fi nici o problemă, da?”, au întrebat reprezentanții mass-media. ”În principiu, da, pot intra cu picioarele. Nu va fi multă apă. Nu poți să faci baie sau să înoți”, a subliniat ghidul. În ceea ce privește ”camera cu noroi”, acolo va fi vestibulul viitorului hotel.

Cam așa arată, de fapt, ceea ce Navalnîi prezintă drept ”Palatul lui Putin”, unde șeful statului se scaldă în piscina exterioară și se odihnește în încăperile de un lux exorbitant. Constructorii speră să termine totul în cinci sau șase ani. Gazdele jurnaliștilor ruși au evitat, însă, să dezvăluie numele proprietarului și pe cel al firmei care se ocupă de amenajarea imobilului.

Ultima oră:

Sâmbătă, 30 ianuarie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri Arkadi Rotenberg a declarat că este beneficiarul complexului de clădiri din zona Gelendzhik, Capul Idokopas.

”Acum, nu va mai fi un secret <…>. A fost un demers destul de complicat; au fost mulți creditori și am reușit să devin beneficiar. Aceasta este o adevărată descoperire, este un loc superb”, a spus Rotenberg într-un interviu pentru canalul Mash, de pe rețeaua Telegram. Antreprenorul a menționat că a devenit beneficiar acum câțiva ani, când a reușit să ajungă la un acord cu creditorii și a decis să construiască un apart-hotel pe acest teritoriu.

Potrivit lui Rotenberg, construcția va fi finalizată în termen de doi ani.

”Se lucrează foarte atent, de calitate și profesionist”, a adăugat el.

”Complexul de la Capul Idokopas nu este singurul obiectiv hotelier din țară în care sunt angajat. Lockdown-ul a arătat, pe de o parte, existența unei cereri mari pentru călătorii în Rusia și, pe de altă parte, a dezvăluit lipsa spațiilor pentru cazare. Voi continua să investesc în acest domeniu de afaceri”, a explicat omul de afaceri.

1 Comment

  1. Democratu` spune:

    Sigur, Presedintele Putin nu-i ca Presedintele Eltin, nu face pe bufonul, nu bea pina la rupere de sine…
    Este de inteles ura impotriva Presedintelui Putin, este o „nuca tare”, iar in tim ce el inalta Russia pas cu pas, Marea america , cobora abrupt…
    Poate cineva compara seriozitatea politica a Russiei, sau a Chinei cu …minciunile si glumele de prost gust ale „drogatilor ?
    Militantul pentru „libertatile si drepturile ” omului,…Paul Goma, (1986) un fel de Navalnii, a mai auzit cineva ceva de el ?
    Sa intors el in Romania ” libera” sa implementeze ” democratia ” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 3089642

Tratatul START-3. Ce se întâmplă cu rachetele ”Avangard”? Părerea experților
30/01
Aleksandr Grușko: UE se îndreaptă spre un ”drum alunecos”
31/01