Hot News
Corneliu Vlad: Dialogul la vârf ruso-american, schimbare de ton
27/01
Deputat rus: Prelungirea STAR-3 descurajează cursa înarmării
28/01

FSB a dejucat o tentativă de a se duce în SUA echipament militar rusesc

Foto: TASS

Un cetățean francez a încercat să scoată ilegal din Rusia stații radio folosite de Forțele Armate ale Rusiei. Potrivit unor informații preliminare, ”beneficiarul” este o firmă de pază din Statele Unite. FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei – n.r.) l-a reținut pe francez. Suspectul a fost arestat, informează agenția Rambler.ru.

Potrivit cotidianului ”Kommersant”, este vorba despre echipamentul R-187-P1 ”Azart”, ce urma să fie dus în SUA. Dosarul penal va fi examinat de Judecătoria Presnenskii, din Moscova. Singura persoană care figurează este Tony Stefanovski, deținător a două pașapoarte – al Franței și al Macedoniei de Nord. Posibilul infractor și-a recunoscut, deja, vina și a regretat faptele comise.

În opinia ziariștilor, clientul francezului este președintele unei firme de pază private din SUA, George Anthony Olven. Pe Stafanovski l-a cunoscut în vara anului 2017, când cei doi s-au întâlnit pe Coasta de Azur, în Franța. Tot atunci, au făcut schimb de numere de telefon. Ulterior, au început să corespondeze pe internet. Câteva săptămâni mai târziu, Olven l-a întrebat pe Stefanosvki dacă poate să aducă în Statele Unite, din Rusia, cinci echipamente R-187-P1 ”Azart”.

Într-un final, francezul a fost de acord și a luat legătura cu o cunoștință din Rusia – Aleksei Semuk, fost membru al Forțelor Speciale, acum în retragere. După ce a părăsit serviciul militar, Semuk a intrat în afaceri, în domeniul de protecție și pază. Ulterior, cetățeanul rus a informat FSB-ul, dar a continuat să țină legătura cu francezul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939542