Dmitri Peskov a comentat de cel puțin patru ori materialul referitor la ”Palatul lui Putin”. Anterior, el a comparat ancheta cu un vechi disc de vinil, calificând videoclipul drept ”o înșelătorie”, ”o capcană pentru cei naivi” și ”o minciună minuțios construită”, menționează ”Kommersant”.
Invitat al programului ”Moscova. Kremlin. Putin”, al postului de televiziune ”Rossia 1”, Peskov a fost întrebat ce nevoie are Vladimir Putin de un palat la Ghelendjik și ce face el acolo. ”Putin nu face nimic acolo, pentru că Putin nu are palat la Ghelendjik. Știm demult că se pregăteau o așa-numită dezvăluire, o pseudo-dezvăluire și atacuri informaționale împotriva președintelui. Toate acestea au un singur scop și anume acela de a destabiliza situația. Nimic nu este adevărat – totul este o minciună sfruntată, iar fiecare dintre cei care văd aceste materiale nu trebuie decât să-și pună mintea la contribuție”, a spus Peskov.
Secretarul de presă al Președintelui Rusiei i-a îndemnat pe cei care analizează ancheta ”să se întrebe: dar ce caută Putin în toată povestea asta?”. ”Poate chiar există vreun palat la Ghelendjik, toți susțin că, într-adevăr, este un imobil uriaș și așa mai departe. Dar trebuie să aibă niște proprietari, este un imobil privat. Oameni de afaceri, probabil, care, dacă acționează în cadrul legii, au dreptul să dețină orice proprietate. Dar ce rost are Președintele aici? Și iată, asemenea perfide încrengături, împletite cu abilitate și care nu sunt decât minciuni; repet încă o dată: totul se înscrie în spiritul acestor atacuri informaționale. Așa trebuie tratat totul”, a subliniat oficialul de la Kremlin.
”Kommersant” amintește că, în ancheta ”Palat pentru Putin”, FBK descrie complexul rezidențial de la Ghelendjik, despre care se afirmă că ar fi costat 100 de miliarde de ruble. Fondul susține că imobilul ar fi fost construit pentru Vladimir Putin, iar despre videoclip se spune că ar fi înregistrat cel mai rapid ritm de vizualizări pe YouTube-ul în limba rusă, cu 78,9 milioane de vizualizări, până în 24 ianuarie.
Ocuparea cu forța de către autoritățile de la Chișinău a centralei electrice din Transnistria (Centrala…
Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că, până ce nu vor…
Viața trebuie să determine Washingtonul să înțeleagă tendințele globale și imposibilitatea de a folosi dictatul…
Publicația subliniază intenția instituțiilor UE de a elabora mecanisme de „identificare a provenienței gazului natural…
Sectorul energetic și populația resimt tot mai greu fiecare nou atac asupra sistemului energetic al…
La finalul reuniunii Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurat lângă Sankt Petersburg, Vladimir Putin a răspuns…
This website uses cookies.
View Comments
La nici 4 zile după plecarea lui Trump, în Rusia se declanșează un asemenea scandal de proporții! Este limpede, că reprezintă o consecință a politicii administrației Biden, iar duelul Navalnîi-Putin va conduce la o deteriorare și mai avansată a relației SUA-Rusia. Ce n-au priceput americanii, este că reîntoarcerea la Moscova a oponentului președintelui rus nu înseamnă echivalentul sosirii lui Vladimir Lenin via aceeași Germanie, scânteia care a aprins Revoluția Bolșevică în 1917. Americanii și nemții implicați în toată această tevatură vor obliga administrația de la Kremlin să schimbe vitezele, să nu mai ofere nici o conciliere Occidentului în privința Ucrainei și Belarusului, prima neprezentându-i lui Putin multe opțiuni atractive, dar în schimb ultima ar putea constitui locul în care rușii și occidentalii se vor confrunta în următorii 1-2 ani. Sper ca președintele Putin să profite de prostia și lipsa totală de maturitate politică ale americanilor și să instaleze o marionetă în locul lui Aleksandr Lukașenko, începând astfel integrarea formală a Belarusului în Rusia. Altminteri, toată această harță va conduce la nesfârșite șicane, la războaie prin intermediari și la semnalarea Rusiei ca stat agresor. SUA au spus clar că nu doresc resetarea relațiilor cu Rusia; așa ceva ar trebui să fie un alt punct de plecare pentru politica rusă, poate mai neîndurătoare și mult mai hotărâtă în raport cu americanii.
Pe de altă parte ce mai vor opozanții lui Putin, în frunte cu pramatiile Vestului, ca după o viață de muncă să locuiască într-un coteț de câine? Ori într-un bordei? Oricum ai lua-o, politic sau din punct de vedere omenesc, occidentalii au demonstrat încă o dată întregii lumi că sunt inițiatori de vrajbă, că nu sunt capabili de înțelegeri pragmatice și constructive, că vor acces liber și neîngrădit la resursele Federației Ruse, că vor să-și mențină hegemonia cu orice preț. Toate acestea se întâmplă pentru că Rusia le-a permis să existe! Dintotdeauna! Dacă marina rusă nu rămânea, în toamna lui 1863, de-a lungul coastelor SUA vreme de 7 luni sprijinindu-l pe Lincoln (care era amenințat de Marea Britanie printr-o intervenție militară directă făcută cu sprijinul Franței) la cererea acestuia făcută ministrului de externe de atunci Alexander Gorceakov, în războiul unionist, America
s-ar fi scindat și poate astăzi ne-ar fi dat mai puține dureri de cap. Sprijinul naval direct al Rusiei a permis Statelor Unite să rămână întregi, prin urmare tot Rusia e în măsură să-i grăbească sfârșitul. Important este să-și dorească!