Aliatul din Europa al gazoductului ”Nord Stream-2” s-a retras din proiect
17/01Pușkov: Ce va fi cu Ucraina după renunțarea la limba rusă
18/01Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România
Georgiana ARSENE
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vin cu vești excelente la început de an. Vorbim despre stabilirea unei frumoase prietenii și cooperări în plan academic între Rusia și România.
Semne bune anul are, deși iarna nici nu e grea și nici omătul nu este mare, cum spune colindul românesc.
În schimb, începutul lui 2021 este cum nu se poate mai promițător și mai bine conturat. Și aceasta pentru că, așa cum precizează și reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, în noul an s-au făcut noi prieteni.
Mai precis, este vorba despre faptul că Universitatea de Finanţe din subordinea Guvernului Federației Ruse a semnat un acord de cooperare și dezvoltare a schimburilor academice cu Academia de Studii Economice din București.
Parteneriatul școlilor de top din domeniul economiei, finanțelor și managementului din Rusia și România a fost posibil prin contribuţia Centrul rus de știință și cultură în România, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București pe pagina sa de Facebook.
Academia de Studii Economice din București are o bună experiență de cooperare fructuoasă cu Universitatea Economică de Stat din Sankt Petersburg.
Academia organizează cursuri de limba rusă, la care participă peste 150 de cursanţi anual, mai adaugă sursa citată.
Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și din Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamentele universitare internaționale, se arată pe pagina ase.ro.
(”Sputnik”)
1 Comment
M-aș fi bucurat teribil, dacă autoritățile din România ar abandona politica agresivă și păguboasă față de Rusia și ar hotărî refacerea urgentă a relațiilor de colaborare economică româno-ruse! Pentru că acestea sunt centrul de greutate într-o cooperare bilaterală. Și acest acord în domeniul finanțelor reprezintă un pas, dar nu unul semnificativ. Trebuie stârpite toate principiile mizerabile neoliberale, pe care unchiul Sam le-a exportat împreună cu „democracy”, pentru ca societatea să poată evolua normal și să se elibereze de sub tutela „excepționalismului” american. Din păcate, oamenii de rând nu pot decide ce-i mai bine pentru ei și pentru țara lor. Nici măcar prin intermediul votului.
Oricum ar fi, felicitări celor implicați pentru o astfel de inițiativă!!!