”Este o zi importantă pentru țara noastră și pentru poporul nostru. Serbia a devenit cu mult mai bogată după conectarea conductei de gaze. Prețul pentru 1000 de metri cubi va fi de 155 de dolari la intrarea din Bulgaria, plus între 12 și 14 dolari cheltuieli de transport în rețeaua noastră. Înainte erau 240 de dolari”, a declarat Vucic.
”Datorită acestui gaz, asigurăm un aflux de investitori în diferite regiuni ale Serbiei. Mai este mult de muncă la dezvoltarea rețelei secundare, dar acest lucru ne oferă speranța într-un viitor luminos. Prin rețeaua noastră, gazul ajunge în Ungaria. Îi mulțumim președintelui Rusiei”, a declarat liderul sârb. La ceremonia de inaugurare au mai participat ambasadorul Rusiei în Serbia, Aleksandr Boțan-Harcenko, directorul general al companiei ”Serbiangaz”, Dusan Bajatovic, reprezentanți ai companiilor rusești care au participat la realizarea gazoductului. Separat, Vucic le-a mulțumit constructorilor pentru eforturile și munca lor.
La rândul său, ambasadorul rus a catalogat darea în exploatare a gazoductului drept un cadou de Anul Nou. ”Este cel mai bun cadou pentru Anul Nou; a fost finalizat unul dintre cele mai mari proiecte ale colaborării noastre. Proiectul va asigura stabilitatea Serbiei, va asigura dezvoltarea pe mai departe a infrastructurii interne și a transporturilor. Serbia va deveni mai atractivă pentru investiții și țară de tranzit, ceea ce va deschide noi oportunități”, a declarat ambasadorul.
Directorul companiei Serbiangaz, Dusan Bujatovic, a spus, la rândul său, că în curând va începe construcția de autostrăzi interne și regionale, inclusiv pe direcția Belgrad – Banja Luka, Belgrad – Valjevo, etc. El a subliniat că Serbia a respectat toate cerințele impuse de UE pentru construcția unui gazoduct.
Secțiunea care traversează teritoriul este continuarea uneia dintre cele două ramificații ale gazoductului ”Turkish Stream”, inaugurat la 8 ianuarie 2020, prin care gazul rusesc ar urma să ajungă în Turcia, apoi în Bulgaria, Serbia și Ungaria. Secțiunea sârbească are o lungime de 403 kilometri, cu o capacitate proiectată de 13,9 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
O afacere uriașă pentru sârbi! Bravo lor! Sunt convinsă, că Serbia se va bucura de numeroase beneficii atunci când încep exporturile, beneficii care constau în stabilitatea energetică a țării, în posibilitatea de a obține gaze mai ieftine și în venituri fiscale suplimentare, întărindu-și astfel poziția economică și geostrategică în regiune, deoarece poate deveni acum un centru de distribuție a gazelor rusești în Balcani. Gazul mai ieftin va conduce inevitabil la o producție industrială mai mare, iar întreținerea conductei de gaz și a instalațiilor de însoțire vor crea oportunități pentru locuri de muncă. Cu TurkishStream la capacitate maximă, se vor construi centre industriale în regiunile de lângă Belgrad, inclusiv centrale electrice pe gaz, pentru că atunci când se produce electricitate, produsul secundar al energiei termice va fi utilizat pentru uzinele industriale, în centre rezidențiale și de afaceri.
Prin urmare, nu numai că relațiile Belgradului cu Moscova s-au consolidat, dar rușii au dăruit speranță unei națiuni devastată de distrugerea NATO oferindu-i influență regională, întrucât va ajunge un centru energetic crucial pentru întreaga regiune.
Doamna Președinte Maia Sandu nu e maritata și de aia joacă la 2 capete, vrea si cu uni cu alți ceia ce nu se face.