Descoperirea aparține oamenilor de știință de la UrFU și Academia de Știință a Republicii Uzbekistan. ”Esența acestei idei de pionierat este că, ajungând în celula umană, o moleculă uriașă de ARN a acestui virus este forțată să se deformeze considerabil, pe multe segmente ale lungimii sale”, a precizat biroul de presă al UrFU.
Experții au stabilit că locurile deteriorate, situate de-a lungul moleculei de ARN, sunt de o mie de ori mai sensibile la ultraviolete decât moleculele celulelor sănătoase.
Ulterior, cercetătorii au ajuns la concluzia că dozele mici de radiații, fatale pentru virus, nu reprezintă nici un pericol pentru celulele sănătoase. În prezent, echipa de oameni de știință lucrează la elaborarea metodologiei de tratament.
Specialiștii au menționat că expunerea la radiații poate fi folosită nu doar împotriva Covid-19, dar și a altor virusuri, în special a mutațiilor acestuia.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.