Hot News
Dmitri Peskov
Peskov a declarat că Statele Unite au introdus fărădelegea în politica internațională
05/01
Serghei Rogov: Noul buget al Pentagonului nu are legătură cu START-3
05/01

SUA au dislocat în România drone de atac

Foto: newsfactory.su

Dronele de recunoaștere, cu funcție de atac, MQ-9 Reaper ale Forțelor Aeriene SUA și în jur de 90 de militari sunt staționați la o bază aeriană din orașul românesc Câmpia Turzii, potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene SUA pentru Europa și Africa, transmite RIA Novosti.

”Forțele aeriene americane au desfășurat aparatele MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari ai Forței Aeriene la baza 71 aeriană din Câmpia Turzii, România, pentru a efectua colectare de informații, supraveghere și recunoaștere în sprijinul operațiunilor NATO”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Comandamentului.

Vehiculele aeriene fără pilot și personalul militar sunt desfășurate pentru o perioadă ”lungă”, dar nu se precizează pentru cât timp anume.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA pentru Europa și Africa, desfășurarea dronelor în această locație strategică ”îi liniștește pe aliați și parteneri”, dar ”le dă de înțeles adversarilor” că se poate oferi ”un răspuns la orice amenințare emergentă”.

Militarii au indicat că desfășurarea dronelor și a personalului militar a fost convenită cu autoritățile române, fapt ce vorbește despre ”angajamentul” SUA față de securitate și stabilitate în Europa și vizează consolidarea relațiilor dintre aliații NATO ”și alți parteneri europeni”.

Aparatele MQ-9 Reaper sunt fabricate de compania americană General Atomics. O astfel de dronă este echipată cu un motor turbopropulsor, viteza sa fiind de peste 400 de kilometri pe oră. Plafonul are o înălțime de 13 000 de metri. Durata maximă a zborului este de 24 de ore.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2883133