Hot News
Controlul armelor. Este în interesul SUA și al Rusiei să existe dezbateri, spune viitorul consilier al lui Biden
05/01
Dmitri Peskov
Peskov a declarat că Statele Unite au introdus fărădelegea în politica internațională
05/01

MAE Rus, reacție la declarația lui Pompeo despre Rusia

”Retragerea lui Napoleon din Moscova.1812” de Adolph Norten (1828-1876)/ Foto: morpolit.milportal.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a reacționat la declarația Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, potrivit căruia politica promovată de administrația președintelui Donald Trump în relația cu Rusia a fost mai dură decât sub orice alt șef de stat, relatează cotidianul ”Vedomosti”.

”Rusia, Rusia, Rusia… haideți să vorbim despre Rusia, să subliniem ce este mai important. Nici o altă administrație nu a tratat Rusia cu atâta duritate ca noi. Epocal. Stop total”, a scris Pompeo pe Twitter.

Drept răspuns, MAE Rus a postat o fotografie cu tabloul ”Retragerea lui Napoleon din Moscova”, semnat de Adolph Norten.

”Tot așa s-o țineți, durilor”, a adăugat MAE Rus.

În declarația sa, Pompeo a atras atenția asupra faptului că, în mandatul președinției republicane, SUA au introdus sancțiuni împotriva a mai mult de 365 de persoane fizice și juridice din Rusia. Secretarul de Stat a subliniat că acest lucru s-a făcut ca răspuns la ”acțiunile destabilizatoare și agresive” ale Rusiei în privința Ucrainei și a altor state europene.

Pompeo a adăugat că Trump a reconstruit forțele armate ale țării, investind importante fonduri, astfel încât Rusia nu mai poate ”concura acum cu puterea de foc americană”. Mai mult, oficialul a amintit că Administrația președintelui SUA a emis Declarația pentru Crimeea, care anulează interdicția privind acordarea de ajutor militar Ucrainei.

”Vedomosti” amintește și alte declarații făcute anterior de Pompeo, în opinia căruia Rusia se numără printre dușmanii Statelor Unite. El l-a definit pe Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ”un risc real” pentru acei americani care ”iubesc libertatea”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886647