Hot News
Vicepremierul rus a clarificat datele privind mortalitatea cauzată de coronavirus în Rusia
31/12
Dosarul Navalnîi. Încotro evoluează relațiile dintre Rusia și Germania
31/12

Lavrov, despre relațiile cu SUA în mandatul lui Biden

Serghei Lavrov, ministru de Externe rus/ Desen de Ivan Șilov/ REGNUM

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a evaluat perspectivele relațiilor dintre Moscova și Washington sub noul președinte al SUA, Joe Biden.

”Din păcate, nu există motive să sperăm într-o îndreptare sau chiar stabilizare a relațiilor cu SUA, aflate în plină degradare”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat agenției de presă MIA ”Rossia segodniași citat de agenția Rambler.ru.

Totuși, a continuat ministrul, Moscova este convinsă că legăturile bilaterale au un potențial nerealizat. În opinia lui Lavrov, nu va fi ușor de curățat tot molozul care s-a strâns în ultimii ani, dar ar trebui să ne străduim și este nevoie, în acest sens, de voință politică din partea americană.

”Pe agenda bilaterală s-au acumulat o serie întreagă de probleme, unele ce nu mai pot fi amânate și de care va trebui să se ocupe noua administrație de la Washington. Începând cu normalizarea modului de funcționare a misiunilor externe, cu rezolvarea cazurilor umanitare și terminând cu chestiunile legate de securitatea internațională și stabilitatea strategică”, a subliniat Lavrov.

Șeful diplomației ruse a adăugat că nu este neapărat necesar să încerci să rezolvi toate problemele dintr-o lovitură; se poate interacționa, pornind de la logica ”pașilor mici”, iar Rusia este pregătită pentru o astfel de abordare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945590