Ucraina: A refuza vaccinul rusesc, înseamnă ”distrugerea planificată a poporului”
29/12Construcția ”Nord Stream-2”, finalizată în Germania
29/12Merkel are o dorință personală legată de Rusia
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a dezvăluit că își dorește o călătorie cu trenul pe magistrala Transsiberiană și să ajungă la Munții Stâncoși din America de Nord, informează publicația Vzgliad, citând presa germană.
”Îmi doresc să străbat Rusia cu trenul, pe magistrala feroviară Transsiberiană sau, la un moment dat, să pornesc într-o călătorie spre Munții Stâncoși, dar, până acum, nu am planificat nimic”, a declarat Merkel.
Cancelarul a recunoscut că, în condițiile de restricții impuse de pandemia de coronavirus, tânjește după întâlniri față în față. În același timp, ea a arătat că la ”videoconferințe se lucrează mai bine” decât s-a așteptat. ”Desigur, îmi lipsesc contactele personale, când vreau să discut probleme foarte dificile sau când trebuie găsit un compromis”, a spus Merkel.
Pentru turiștii străini, călătoriile pe magistrala Transsiberiană reprezintă o destinație populară și exotică, notează Vzgliad. Având o lungime de 9288 de kilometri, magistrala Transsib sau Marele Drum Siberian este o calea ferată ce traversează Eurasia, făcând legătura între Moscova și Vladivostok. Este cea mai lungă cale ferată din lume. Mulți turiști străini schimbă trenul la Irkutsk, pentru a ajunge inclusiv la Lacul Baikal.
Pentru astfel de călătorii, Căile Ferate ale Rusiei (RJD) pun la dispoziția turiștilor trenuri confortabile și includ în program excursii suplimentare, opriri în cele mai pitorești și importate locuri culturale. Totuși, de multe ori, turiștii aleg trenurile obișnuite pentru a pătrunde în atmosfera creată de întinderile fără de sfârșit ale Rusiei.
Pe rețelele de socializare, străinii își scriu impresiile, experiența emoțională inedită resimțită atunci când, petrecând o perioadă atât de lungă într-un tren, încep să perceapă totul altfel, să vadă lumea cu alți ochi, când cursul evenimentelor încetinește parcă. Astfel, pentru Julia Manjoni, din Copenhaga, călătoria cu trenul pe magistrala Transsiberiană i-a schimbat, practic, viața: întoarsă acasă, ea a renunțat la job și s-a mutat în altă țară. ”Am fost uimită să constat cum atmosfera din vagon apropie oamenii. Mi-au povestit chiar și clipe intime din viața lor, mi-au arătat fotografiile rudelor și m-au servit cu micul dejun siberian, sănătos (cea mai bună metodă de a omorî timpul în tren este să mănânci)”.
Oliver Smith, un turist din Marea Britanie, a povestit, la rândul său, cum, în timpul călătoriei a apărut senzația că ”râurile par mai mari, precum lacuri, că lacurile devin imense, precum oceanele, că pădurile par interminabile”. Smith recunoaște că duce dorul opririlor în micile orașe și chiar tânjește după nopțile petrecute pe drum, dormind adânc în sunetul roților de tren.