Hot News
Autoritățile argentiniene au aprobat utilizarea vaccinului rusesc împotriva Covid-19
26/12
Maria Zaharova: În ”războiul vaccinurilor”, forța Rusiei este adevărul
27/12

Ministerul Apărării: NATO va deveni și mai activă la granițele Rusiei

Pe această hartă se vede cum avansează NATO (în primul rând, trupele americane) spre granițele vestice și sudice ale Rusiei/ Foto: proza.ru

Pe măsură ce viața revine la normal în Karabah, conform informațiilor din zonă, Departamentul de Stat al SUA a ieșit cu un comunicat, prin care Washingtonul declară că prezența forțelor ruse de menținere a păcii în regiune pun în pericol stabilitatea situației. Dar, așa cum se întâmplă de regulă, nu s-a ținut cont nici de datele obiective despre ceea ce se întâmplă acum în Karabah, nici de părerea locuitorilor, relatează postul de televiziune ”Pervîi kanal”.

În schimb, Ministerul Apărării al Rusiei știe să răspundă la întrebarea cine și cum destabilizează lucrurile. Datele arată: NATO își intensifică activitatea la granițele Rusiei. Ce joc face Occidentul și în ce vrea să atragă Moscova”, se întreabă sursa citată într-un amplu reportaj pe care-l redăm în continuare.

”Un avion de recunoaștere este luat în vizorul unui avion de luptă rusesc. Un tablou devenit obișnuit în ultimul an. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, numai în 2020 avioanele de recunoaștere ale NATO s-au apropat de 1000 de ori de granițele noastre – este cu 49% mai mult decât în 2019.

”Iar acet lucru indică faptul că Statele Unite sau lumea occidentală în ansamblul ei, cu aliații ei din Orientul Îndepărtat și, în primul rând, cu Japonia, se pregătesc intens pentru desfășurarea de acțiuni armate împotriva Federației Ruse. Concret, actuala misiune vizează studierea infrastructurii militare, a regimului de lucru al mijloacelor radio electronice atât ale navelor de război, cât și ale avioanelor de luptă, ale diverselor instalații de la sol”, a explicat analistul Konstantin Sivkov, director în științe militare, căpitan de rangul I în rezervă.

Fiecare dintre aceste operațiuni aeriene ale NATO are un scenariu bine conturat, în care sunt antrenate numeroase forțe. De regulă, în cadru apare un avion-provocator, restul personajelor jucând un rol oarecum secundar. Dar întreg spectacolul este pus în scenă special pentru acestea.

”În primul rând, este gruparea sateliților-spion, gruparea de avioane de recunoaștere, gruparea de strângere de informații pe mare și sunt stațiile de spionaj de la sol. Toate cercetează regiunea unde are loc operațiunea de provocare cu implicarea aviației”, a detaliat redactorul șef al revistei ”Arsenalul Patriei”, Aleksei Leonkov.

Scopul principal este de a determina mijloacele noastre de apărare aeriană să activeze modul de luptă pentru a înregistra parametrii esențiali ai activității lor. Dacă nu se ajunge la nici un rezultat, provocarea devine și mai îndrăzneață. Spre exemplu, în înregistrările video un avion de asalt al NATO se apropie, ca și cum întâmplător, de o aeronavă la bordul căreia ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, survolează Marea Baltică și regiunea Kaliningrad. Pilotul avionului militar rus de escortă acționează rapid și decisiv – coboară sub avionul NATO, obligându-l să se îndepărteze. De regulă, după astfel de incidente, comandamentul NATO, dezamăgit, dă vina pe neprofesionalismul și manevrele periculoase ale piloților noștri.

Ceea ce înseamnă, de fapt, că piloții ruși, forțele de apărare aeriană și paza de coastă ale Rusiei au acționat de o manieră pe care spionajul NATO nu a anticipat-o.

Marea Neagră, Orientul Îndepărtat, Marea Baltică și Murmanskul: aceasta este geografia acțiunilor de provocare ce înconjoară întreaga Rusie. Aceeași presiune este resimțită inclusiv de militarii beloruși, ce apără, împreună cu Rusia, spațiul aerian al Statului Unional Rusia-Belarus.

”Săptămânal, la granițele noastre aviația militară efectuează cel puțin 120 de decolări. Și tot săptămânal sunt ridicate în aer de cel puțin 25 de ori avioane de recunoaștere. În egală măsură, se intensifică activitatea de zbor a aviației strategice. B-52, în septembrie: au fost mobilizate 17 aparate, care au efectuat zboruri de-a lungul graniței Statului Unional. Cel mai mult s-au apropiat la 165 de kilometri de granița Republicii Belarus. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a anunțat general-maiorul Oleg Voinov, șeful Departamentului pentru colaborare militară internațională al Ministerului Apărării al Republicii Belarus.

Și de fiecare dată, partenerii noștri occidentali acționează cu și mai multă deschidere: și în aer, și pe mare – este suficient de amintit în acest sens acțiunile distrugătorului ”John McCain”, care a pătruns doi kilometri în apele teritoriale ale Rusiei din Golful Petru cel Mare (Zona Vladivostok), părăsind zona numai după amenințările lansate de nava anti-submarine ”Admiral Vinogradov”, care a dat clar de înțeles că Forțele Armate ale Rusiei nu se vor purta cu mânuși cu cei care le încalcă teritoriul”, scrie în articolul său postul de televiziune ”Pervîi kanal”.

 

 

1 Comment

  1. Ovadiuc Manuel spune:

    Trupele NATO fac tot ce este posibil pentru declanșarea unui război nimicitor împotriva Rusiei pe care speră sa-l și câștige. Din pacate, Romania se afla de partea greșită a baricadei, nu este deloc bine sa luptăm împotriva celui mai mare stat ortodox din lume, Romania fiind și ea tot stat ortodox. Dumnezeu sa ne apere și să ne ocrotească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979638