Categories: MilitarRusia si lumea

Putin: Riscurile conflictelor mocnite din țările vecine impun o apărare eficientă a granițelor Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a evidențiat necesitatea de a deține o apărare mai eficientă a granițelor țării, ținând cont de riscurile pe care le reprezintă conflictele mocnite din țările vecine, relatează agenția TASS.

”Trebuie să deținem o apărare și mai eficientă a granițelor de stat, ținând cont, în special, de riscurile reprezentate de conflictele regionale din apropierea frontierelor noastre”, a subliniat liderul de la Kremlin aflat, duminică, de Ziua Lucrătorilor Organelor de Securitate, într-o vizită la sediul Serviciului de Informații Externe (SVR), care și-a aniversat jubileul – 100 de ani de la înființarea serviciului.

De asemenea, Putin a cerut să fie acordată o atenție serioasă securității informaționale, luptei împotriva extremismului și corupției, dar și a infracțiunilor din sfera economică. În același timp, președintele speră că SVR va continua să dea dovadă de flexibilitate în conjunctura mondială în plină schimbare, ”participând activ la identificarea și neutralizarea potențialelor amenințări la adresa Rusiei și îmbunătățind calitatea materialelor analitice”.

De asemenea, Putin a atras atenția că serviciile de contraspionaj trebuie să dezvolte succesele obținute în activitatea lor. ”Știu despre ce vorbesc. Și apreciez în mod deosebit operațiunile, complexe și profesionale, efectuate”, a spus liderul de la Kremlin.

Crime împotriva poporului sovietic

Putin a subliniat că niciodată nu vor fi uitate crimele și represiunile la care a fost supus poporul sovietic. ”Misiunea noastră comună este de a opune rezistență tuturor încercărilor de a rescrie istoria, inclusiv celor de a reduce la tăcere sau de a distorsiona rolul serviciilor speciale interne în înfrângerea nazismului, în general, în asigurarea securității naționale, a intereselor naționale ale țării”, a declarat șeful statului.

”Da, ținem minte și, desigur, nu vom uita niciodată paginile tragice ale secolului al XX-lea, nu vom uita niciodată lecțiile trecutului, crimele și represiunile la care a fost supus propriul nostru popor”, a asigurat Putin.

Cu toate acestea, la fel de sigur este, în opinia lui și faptul că ”activitatea eficientă a organelor de securitate, subordonată legii și intereselor naționale, a avut mereu și va avea întotdeauna o semnificație aparte pentru Rusia”. ”Este una dintre cele mai importante garanții ale dezvoltării suverane, democratice și independente a societății noastre multietnice, a stabilității ei în fața oricăror provocări”, este convins președintele.

”În anul în care se împlinesc 75 de ani de la Marea Victorie, ne plecăm frunțile în amintirea celor care i-au condus pe soldați în atacuri, a unităților formate din lucrători ai organelor de securitate, care, în cele mai fierbinți momente, au luptat în prima linie, apărând Moscova, Leningradul, Stalingradul, au luptat la Kursk și pe alte fronturi importante ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei, au creat detașamente de partizani și au dus la îndeplinire misiuni în spatele frontului, au lichidat spioni, trădători, sabotori”.

Combaterea terorismului

Președintele a afirmat că serviciile speciale ale Rusiei trebuie să continue hotărât lupta împotriva terorismului, care a permis deja reducerea substanțială a numărului de infracțiuni de acest tip.

Potrivit spuselor sale, dacă, în 2015, în Rusia s-au înregistrat 36 de infracțiuni teroriste, ”în 11 luni și jumătate din acest an au fost doar două”. ”În spatele acestei statistici se află o muncă zilnică uriașă, periculoasă și grea, de o mare calitate . Lucrătorii FSB (Serviciul Federal de Securitate – n.r.) și ai altor servicii aflate sub egida Comitetului Național Antiterorist trebuie să acționeze și pe viitor la fel de decisiv și consecvent”, a declarat șeful statului.

De asemenea, el a comparat situația actuală nu doar cu mijlocul anilor ’90 și începutul anilor ‘00, dar și cu relativ recentul an 2010, când, în Rusia, au fost înregistrate 779 de infracțiuni de natură teroristă.

Putin a arătat că, în privința terorismului internațional, poporul rus ”are propriile lui socoteli”. ”Ne amintim de toți cei care au murit apărând Rusia de acest dușman crud, cu care țara noastră s-a confruntat în cea mai dificilă perioadă a istoriei sale”, a afirmat Putin.

 

owner

Recent Posts

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (II)

Întrebare: - Când ne referim la „exportul democrației” (despre care vorbesc americanii), cum privește Rusia…

21 de minute ago

Din mass-media române. Candidații otomani la prezidențiale: Între un ienicer și Țepișor al II-lea

Radu GOLBAN Într-o scenă politică ce pare desprinsă dintr-un teatru al absurdului, Nicolae Ciucă și…

4 ore ago

Alaudinov: Armata Ucrainei vrea să ajungă la Centrala Nucleară de la Kursk, dar nu mai are nicio șansă

Comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu renunță…

7 ore ago

Erdogan: Anumite lobby-uri nu au vrut negocieri privind Ucraina

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că „anumite lobby-uri” nu au vrut ca negocierile…

7 ore ago

Ambasada Rusiei: Estonia batjocorește osemintele soldaților sovietici

Ambasadorul Rusiei la Tallinn, Lenar Salimullin, a criticat Estonia pentru că a demontat monumentele închinate…

7 ore ago

Von der Leyen, acuzată de un jurnalist occidental că ascunde adevărul despre crimele din Ucraina

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ascunde adevărul în legătură cu răpirile și crimele…

9 ore ago

This website uses cookies.