Categories: Azimut

”WeChat” (China): ”Sarmatul” rusesc, cea mai puternică rachetă din lume (VIDEO)

Astăzi, rivalitatea dintre țări nu se desfășoară pe câmpul de luptă, ci în diferite domenii, precum economia, afacerile militare, știința și tehnica. Numai dispunând de o forță reală se poate sta ferm, în picioare, într-o lume unde afacerile militare cântăresc greu. Să luăm ca exemplu Rusia. Deși nu are o economie puternică, nici o țară nu îndrăznește să o provoace, pentru că Rusia este renumită pentru puterea ei militară. Având în vedere acest lucru, toate statele sunt angajate în dezvoltarea unor tipuri de arme și echipamente mai performante, scrie publicația chineză WeChat.

Pe baza informațiilor din presă, a fost alcătuit ratingul celor mai puternice rachete balistice din lume, clasament unde, pe primul loc, se află racheta balistică intercontinentală hipersonică rusească ”Sarmat”. Racheta chineză ”Dongfeng-41” este pe locul doi. Ratingul chiar poate fi considerat obiectiv, deoarece racheta rusească deține o rază de acțiune de 18.000 de kilometri și este capabilă să acopere o mare parte a globului pământesc. Lansarea unei asemenea rachete va fi suficientă pentru a distruge un oraș întreg. Numeroși fani militari o laudă, apreciind că această rachetă este cea mai bună din lume; nici chiar ”Dongfeng-41” nu-i face față.

Un nou progres al Rusiei în condiții de blocadă americană totală

Multe țări dețin tipuri avansate de armament și echipamente, dar cele mai puternice rămân rachetele. Cu ajutorul arsenalelor militare echipate cu arme nucleare, omenirea poate fi complet distrusă. De aceea, calitatea și cantitatea rachetelor decid puterea militară a unei țări. Ținând, însă, cont de varietatea de caracteristici ale rachetelor de care dispun diferite țări, este greu să o identifici pe cea mai bună din lume după datele publicate de state, de-a lungul timpului.

Dar toată lumea știe că, după destrămarea Uniunii Sovietice, Rusia a moștenit un sistem militar puternic, inclusiv rachete strategice și alte tipuri de arme și echipamente, motiv pentru care a devenit a doua putere militară după Statele Unite. La acea dată, Rusia dispunea de tehnologii avansate de dezvoltare a rachetelor și, de aceea, ea reprezenta amenințarea numărul unu pentru SUA. Americanii au fost veșnic îngrijorați că Rusia va ajunge a doua Uniune Sovietică. Prin urmare, de foarte mult timp, Statele Unite fac tot posibilul pentru a limita dezvoltarea Rusiei, aplicându-i sancțiuni economice, dar fără a îndrăzni să pună prea multă presiune asupra ei.

Ca națiune, Rusia este foarte puternică. În ultimii ani, ea a reușit să obțină succese strălucite în dezvoltarea rachetelor și totul în condiții de blocadă americană totală. Drept urmare, racheta balistică intercontinentală ”Sarmat” este considerată, acum, cea mai puternică rachetă din lume. La un moment dat, ea va lua locul ”Satanei”, continuând să protejeze apărarea națională și securitatea Rusiei. În ultimii ani, țara depune mari eforturi în domeniul dezvoltării de noi rachete. După nivelul de dezvoltare a armei hipersonice, precum ”Kinjal” și ”Avangard”, Rusia se află și la acest capitol înaintea altor țări.

SUA și Rusia se descurajează reciproc

Rivalitatea dintre SUA și Rusia datează de mult. De aceea, pentru ambele părți, crearea de noi arme are un caracter direcționat. Spre exemplu, de la bun început, sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 a fost conceput pentru a respinge avioanele americane de atac puțin vizibile F-22 și F-35. Astfel, motivul pentru care Rusia lucrează la crearea de noi tipuri de arme de atac, în special rachete nucleare, este de a contracara puternicul sistem american de apărare antirachetă. Un astfel de fenomen este larg răspândit în condițiile actualei curse a înarmării, ca să nu mai vorbim despre vechii rivali – Statele Unite și Rusia.

După cum știm, sistemul de apărare ”Aegis” și sistemul de apărare antirachetă THAAD formează rețeaua de stații ale apărării antiaeriene a SUA. Dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă a afectat capacitatea Rusiei de a lansa un contraatac strategic. În aceste condiții, Rusia a fost nevoită să dezvolte urgent mult mai perfecționata rachetă balistică intercontinentală ”Sarmat”, care, după cum se spune, are capacitatea de a șterge un oraș întreg de pe fața pământului și, în decurs de câțiva ani, va facilita creșterea capacității de luptă a statului rus.

În orice caz, dezvoltând tipuri moderne de arme, intenția tuturor țărilor este aceea de a-și spori propriul potențial militar. Acest lucru este necesar pentru ca, în cazul unei schimbări a situației internaționale și izbucnirii unui război de anvergură, țările să poată ocupa o poziție avantajoasă printre alte țări puternice și să nu fie distruse. Forța motrice a dezvoltării armelor o constituie presiunea diferitelor țări. Astfel, apariția, în Rusia, a rachetei intercontinentale ”Sarmat” a provocat îngrijorarea altor state, în special a Statelor Unite. Este absolut firesc că ele se vor strădui să dezvolte o armă și mai puternică. Prin urmare, numai prin descurajare reciprocă în lume vor fi menținute pacea și liniștea.

Ultima ora: Racheta balistică intercontinentală ”Sarmat” va intra în dotarea de luptă a Forțelor Strategice de Rachete (RVSN) în 2022, a declarat comandantul RVSN, general-colonelul Serghei Karakaev, într-un interviu acordat ziarului ”Krasnaia Zvezda”, miercuri, 16 decembrie.

”Sarmat” (RS-28) va înlocui cea mai grea rachetă strategică din lume, ”Voevoda” (conform clasificării NATO – ”Satana”, RS-20V). Lucrările de dezvoltare a proiectului ”Sarmat” au început în 2011. Noua rachetă va fi capabilă să atace ținte atât prin traiectorii pe la Polul Nord, cât și pe la Polul Sud, depășind sistemele de apărare antirachetă. Racheta este dezvoltată de Centrul ”Makeiev” și va fi produsă la ”Krasmaș” din Krasnoiarsk (Siberia Centrală).

VIDEO: Așa arată lansarea rachetei balistice hipersonice ”Sarmat”.

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.