Hot News
În Rusia a fost dezvoltat un vaccin eficient împotriva HIV
19/12
Moscova a introdus sancțiuni în oglindă împotriva UE în legătută cu cazul Navalnîi
19/12

Un ofițer genist rus a murit în timpul lucrărilor de deminare din Karabah

Foto: Izvestia

Un ofițer genist rus a murit în timp ce curăța minele terestre în Nagornîi Karabah, a anunțat, vineri, Ministerul Apărării din Rusia, scrie ”Izvestia”.

Se precizează că incidentul a avut loc la 17 decembrie, în timpul deminării unei secțiuni de drum din zona așezării Șușa.

”În urma exploziei, un ofițer al grupului de deminare, care face parte din Centrului Internațional de Acțiune împotriva Minelor, a fost grav rănit”, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Militarul a primit imediat asistență medicală, dar în timpul transportului la spital, ofițerul a decedat din cauza rănilor cauzate de explozie, a precizat instituția militară.

Se subliniază faptul că familia militarului va primi toată asistența și sprijinul necesar.

La 23 noiembrie, s-a făcut cunoscut că, în zona Nagornîi Karabah, s-a produs o explozie de mină, în timpul lucrărilor de deminare. Drept urmare, un ofițer al contingentului rus al forțelor de menținere a păcii a fost rănit, iar un ofițer al forțelor armate ale Republicii Azerbaidjan a murit. Încă patru angajați ai Ministerului Situațiilor de Urgență din Nagornîi Karabah au avut leziuni de gravitate diferită.

S-a precizat că explozia a avut loc în timpul curățării umanitare a zonei și al căutării corpurilor celor căzuți în raionul Terter.

La 9 noiembrie, liderul rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pașinian au semnat un acord pentru a pune capăt ostilităților din Nagornîi Karabah, începând cu 10 noiembrie. Documentul prevede, de asemenea, introducerea în regiune a forțelor de pacificare rusești, schimbul de prizonieri între părțile implicate în conflict, transferul mai multor raioane azere ale regiunii de către Erevan la Baku și întoarcerea refugiaților în Karabah.

La 16 decembrie, geniștii ruși au deminat 175 de hectare de teren în Nagornîi Karabah, peste 49 km de drumuri, peste 400 de clădiri de locuințe și facilități sociale, au descoperit și au neutralizat aproximativ 5.000 de obiecte explozive.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378