Hot News
Un ofițer genist rus a murit în timpul lucrărilor de deminare din Karabah
19/12
”WeChat” (China): ”Sarmatul” rusesc, cea mai puternică rachetă din lume (VIDEO)
19/12

Moscova a introdus sancțiuni în oglindă împotriva UE în legătută cu cazul Navalnîi

Foto: Reuters

Rusia a introdus sancțiuni de răspuns împotriva Uniunii Europene din cauza incidentului cu Aleksei Navalnîi, a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Potrivit acestuia, măsurile îi vor afecta pe directorii personalului șefilor Germaniei și Franței.

”Întrucât sancțiunile UE în legătură cu Navalnîi afectează direct înalții oficiali ai administrației prezidențiale ruse, sancțiunile noastre de răspuns vor fi în oglindă. Sunt deja adoptate și, în curând, îi vom informa pe colegii noștri germani și francezi despre acest lucru”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă online.

Lavrov a mai menționat că comportamentul Berlinului în cazul Navalnîi este inacceptabil și contrar obligațiilor internaționale.

”Vedem cum Germania și-a asumat rolul de lider al unei noi agravări a relațiilor cu Federația Rusă. Suntem îngrijorați de acest lucru, inclusiv din punctul de vedere al rolului global pe care îl joacă Germania în Europa”, a subliniat șeful diplomației ruse.

În plus, potrivit lui Lavrov, există motive să credem că substanțele otrăvitoare au ajuns în organismul fondatorului Fundației Anticorupție (FBK) când acesta era deja în Germania sau în timpul transportului acestuia din Rusia.

”Faptele sunt cunoscute. <…> (Navalnîi – n.r.) a fost imediat transferat la clinica berlineză Charite. Și ,în această clinică, Charite, precum și în clinica din Omsk (Rusia – n.r.), nu au fost găsiți agenți chimici de luptă în corpul său. Acești agenți chimici de luptă au fost găsiți în clinica Bundeswehr-ului”, a spus ministrul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257