Categories: Rusia si lumea

Relațiile cu Rusia: Joe Biden, sfătuit de un ex-consilier al lui Trump ce politică să adopte

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, trebuie să adopte altă abordare în relațiile cu Rusia, comparativ cu politica promovată de un fost locatar de la Casa Albă, Barack Obama, care a tratat Moscova cu dispreț, a apreciat fostul responsabil de problemele cu Rusia din cadrul Consiliului Național de Securitate (BNS) al Casei Albe, Fiona Hill (în imagine), într-un interviu acordat cotidianului The New York Times și citat de RBK.

”Obama a avut o atitudine de dispreț la adresa rușilor, catalogându-i drept putere regională”, a spus Hill, adăugând că, în acel moment, autoritățile americane nu doreau să se gândească prea des la Rusia. Însă, Hill consideră că lumea s-a schimbat complet, astfel că noua administrație nu va putea acționa ca pe vremea lui Obama, când Biden a fost vicepreședinte. ”Vor trebui să gândească altfel”, a insistat fostul consilier al președintelui Donald Trump.

Hill a arătat, de asemenea, că multe dintre chestiunile cheie, pe care Biden va trebui să le rezolve, impun colaborarea cu autoritățile ruse. Este vorba inclusiv despre restabilirea mecanismelor de control al armelor, de combaterea schimbărilor climatice și de lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Interlocutoarea publicației exprimă, de asemenea, opinia că oficialii administrației Biden vor trebui să contacteze Kremlinul aproape imediat, în încercarea de a prelungi Tratatul START.

RBK amintește că alegerile prezidențiale din SUA au avut loc la 3 noiembrie, iar la 15 decembrie, în favoarea candidatului Partidului Democrat, Joe Biden, au votat suficienți membri ai colegiilor de electori pentru a confirma victoria acestuia. După anunțul rezultatelor finale, președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Biden. ”Sunt gata să cooperez și să mențin contactul cu dumneavoastră”, a scris Putin în telegramă. Șeful statului i-a urat președintelui ales al SUA ”multe succese”, exprimându-și convingerea că, prin eforturi comune, Moscova și Washingtonul vor putea ”contribui în mod real la rezolvarea a numeroase dintre problemele și provocările cu care se confruntă, în prezent, lumea”. În opinia lui Putin, colaborarea dintre Rusia și Statele Unite  răspunde intereselor popoarelor ambelor țări și ”întregii comunități internaționale”.

owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

19 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.