Hot News
Relațiile cu Rusia: Joe Biden, sfătuit de un ex-consilier al lui Trump ce politică să adopte
16/12
Câți migranți sunt în Rusia
16/12

Lavrov, despre Navalnîi: ”E amuzant să citești”

Foto: newsru.com

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a comentat informațiile care au circulat în ultimele zile în presă, referitor la investigațiile legate de ”dubla” otrăvire a opozantului Aleksei Navalnîi, scrie agenția Interfax.

”E amuzant să citești toate aceste știri, dar maniera în care sunt ele oferite publicului indică un singur lucru și anume acela că, pentru partenerii noștri occidentali, nu există norme etice și aptitudini pentru o activitate diplomatică normală, dar există lipsă de dorință în a respecta normele juridice internaționale, când vine vorba de stabilirea faptelor”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

El a adăugat că Rusia s-a ”obișnuit deja” cu publicarea a unor ”noi acuzații” în mass-media.

«Fie că este vorba de hackeri, fie de vreo știre de senzație despre ”dubla”, chiar ”tripla otrăvire” a lui Navalnîi. Se pare că, prima dată, soția lui a fost otrăvită», a adăugat Lavrov.

Regnum menționează că, la 14 decembrie, Bellingcat, The Insider și CNN au publicat rezultatele unei ”anchete”, în cadrul căreia ar fi fost identificați opt angajați FSB, despre care se presupune că ar fi fost implicați în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Este subliniat în mod deosebit faptul că, în vara anului 2020, s-ar fi încercat otrăvirea Iuliei Navalnîi. La 13 decembrie, The Times a anunțat, citând surse din cadrul serviciilor germane, că opozantul ar fi putut fi otrăvit de două ori.

După cum relatează mass-media rusă, ”serialul” cu otrăvirea lui Navalnîi, regizat de serviciile speciale occidentale, va continua, după clișeele cazului cu otrăvirea celor doi Skripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376