Hot News
The National Interest (SUA): Rusia-NATO, noi căi pentru a merge înainte
16/12
Relațiile cu Rusia: Joe Biden, sfătuit de un ex-consilier al lui Trump ce politică să adopte
16/12

Hoții s-au adaptat vremurilor! Ce mașini s-au furat în Rusia

Foto: Kommersant

Analiștii companiei de asigurări ”Alfastrahovanie” au alcătuit un clasament al autoturismelor preferate de hoții din Rusia în 2020, informează ”Izvestia”, menționând că, potrivit studiului, pandemia de coronavirus i-a obligat pe hoții de mașini nu doar să-și reducă activitatea, dar și să se orienteze spre mașini mai ieftine.

În total, în primele nouă luni ale anului în curs, numărul automobilelor furate s-a redus cu 20%, scădere la care au contribuit inclusiv înăsprirea procedurii de trecere a granițelor și restricțiile de circulație din primăvară.

În aceste condiții, în rândul hoților de mașini și-au pierdut din popularitate mărci precum Land Rover Freelander, Toyota Land Cruiser, Toyota Land Cruiser Prado. Noii lideri în preferințele acestor infractori au rămas autoturismele japoneze, în special Toyota Camry, Toyota RAV4, Lexus LX, Lexus RX, urmate de Hyundai Tucson, Kia Sorento, VAZ 2121 Niva, Kia Rio și Mercedes-Benz S-Class.

Potrivit specialiștilor, hoții cu experiență pot fura chiar și cel mai protejat automobil în doar 5-10 minute. Majoritatea furturilor se realizează cu ajutorul mijloacelor electronice și mecanice. Când se fură, spre exemplu, o mașină fără cheie de acces, se folosește retransmisia – prelungirea razei de acțiune a unei chei standard.

Mașinile furate sunt trimise în locuri special amenajate, unde se verifică dacă sunt sau nu dotate cu senzori de urmărire, după care, într-un atelier dinainte pregătit, autoturismele sunt supuse unor modificări în vederea vânzării. De multe ori, vehiculele furate în Moscova sunt expediate în diverse regiuni sau sunt demontate pentru piese de schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648