Este o prognoză pe care omul de știință a formulat-o comparând platformele pe baza cărora au fost dezvoltate cele două vaccinuri. Astfel, preparatul rusesc ”Sputnik V” a fost realizat, potrivit lui Ghințburg, pe platforma folosită pentru realizarea vaccinului împotriva virusului Ebola.
”Există date experimentale, ce demonstrează că acest vaccin similar asigură o protecție pe o durată de cel puțin doi ani, dacă nu chiar mai mult. Care este perioada de protecție oferită de preparatele Pfizer este greu de spus dar, pornind de la mecanismul general de acțiune a unor astfel de produse, ne putem gândi că perioada de protecție nu va fi mai mare de patru luni, cinci cu indulgență”, a spus șeful Centrului ”N. Gamaleya”, citat de RBK.
Ghințburg a adăugat, totodată, că despre perioada de protecție a vaccinului împotriva coronavirusului se pot face, deocamdată, doar presupuneri. Sunt date ce trebuie verificate experimental, a adăugat cercetătorul rus.
Dar dacă populația nu va reuși să se vaccineze complet, iar perioada de acțiune a vaccinului a expirat deja, în acest caz, ”nu va mai exista perpetuum mobile, ci va fi ruinare veșnică”, a afirmat Ghințburg. În această situație, a subliniat omul de știință, nu vor exista nici un fel de garanții că infecția cu coronavirus va deveni controlabilă prin vaccinare.
Comentând, anterior, informațiile privind reacțiile alergice la vaccinul dezvoltat de Pfizer împreună cu compania germană BioNTech, Ghințburg a anunțat că vaccinul ”Sputnik V” poate fi administrat inclusiv persoanelor alergice, dacă afecțiunea nu se află în fază acută, scrie Interfax. În același timp, el a spus că, după toate probabilitățile, prin natura tehnologiei sale, vaccinul Pfizer ar putea fi contraindicat persoanelor care suferă de alergii. Academicianul a explicat că vaccinul Pfizer, un preparat ce conține ARN, este administrat în cantități mari, direct în organism, în timp ce sistemul de interferon uman ”reacționează foarte activ la orice ARN străin”.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Agenția Medicamentului a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, după presiuni politice extraordinare, venite chiar de la Casa Albă. Urmează o autorizare de la Centrul de Control al Epidemiilor (CDC), așteptată să vină rapid, chiar azi.
Aprobați afurisitul de vaccin acum, Dr. Hahn!” a postat pe Twitter Donald Trump, vineri. Potrivit Washington Post, Stephen Hahn, șeful Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a primit și o amenințare mai explicită, de la Mark Meadows, șeful administrativ al Casei Albe, care i-a spus vineri să-și prezinte demisia dacă agenția nu aprobă primul vaccin împotriva COVID-19 până la sfârșitul zilei.
După anunțul de aprobare a vaccinului, Donald Trump a postat un video triumfalist pe Twitter, arogându-și meritele pentru dezvoltarea rapidă a acestuia
Când virusul Chinei ne-a invadat țărmurile, am promis că vom produce un vaccin în timp record, până la finalul anului. Ne-am atins ținta – Statele Unite sunt prima țară din lume care va produce un vaccin sigur, a cărui eficiență poate fi verificată,” a spus, printre altele președintele în exercițiu, care a mulțumit apoi tuturor celor implicați în Operațiunea Warp Speed.
Sâmbătă dimineață, comitetul de experți ai Centrului prentru Controlul Epidemiilor (CDC) va da un vot pentru autorizarea medicamentului, iar vaccinarea va putea începe imediat după aceea.
Poti sa ai incredere in acest vaccin ?
Publicat BIZIDAY