Categories: Rusia de azi

Putin: Realizările din AI sunt bazate pe tehnologii autohtone de nivel mondial

Principalele realizări ale specialiștilor ruși din sfera inteligenței artificiale (AI) se bazează pe tehnologii autohtone, a declarat președintele Vladimir Putin, în intervenția sa de la conferința internațională Artificial Intelligence Journey (AI Journey), desfășurată în regim online, informează agenția TASS.

”Principalele noastre realizări din domeniul inteligenței artificiale au la bază concepte științifice și tehnologice autohtone, de nivel mondial”, a spus șeful statului, subliniind că aceste proiecte se dezvoltă nu doar în universități și institute științifice. Potrivit spuselor sale, compania ”Yandex” ocupă unul dintre primele locuri în lume la capitolul cercetărilor în sfera inteligenței artificiale.

Președintele a arătat că în Rusia sunt suficiente companii ce activează pe acest segment, iar, dintre realizările lor, Putin a evidențiat vehiculele fără pilot, navele maritime fără pilot, inclusiv în variantă subacvatică, în domeniul apărării. ”În 15 regiuni și în condiții de teren, în sensul direct al cuvântului, sunt testate combine cu sisteme automate de control”, a adăugat șeful statului.

Putin a atras atenția, de asemenea, asupra noii platforme digitale ”Sber”, așa-numitul ecosistem. ”Este ceva extraordinar, cu adevărat impresionant. Un sistem unde oamenii pot beneficia, pe lângă servicii bancare, și de cel mai larg spectru de servicii – să comande un taxi, alimente, să cumpere produse, să găsească informațiile de care au nevoie, iar toate acestea doar apăsând pe un buton sau prin solicitare vocală”, a lăudat președintele performanțele sistemului.

Adresându-se șefului ”Sberbank” (noua denumire: ”Sber” – n.r.), Gherman Gref, Putin a arătat că nici fondatorii băncii, înființate în 1836, nu și-au putut imagina, inițial, că așa ceva este posibil. Cu toate acestea, a adăugat el, ecosistemul ”Sber” este, înainte de toate, o bancă, ceea ce presupune că trebuie respectate toate cerințele organului de reglementare financiară.

 

 

 

 

 

 

owner

Recent Posts

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

6 minute ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

41 de minute ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

23 de ore ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

23 de ore ago

Mark Rutte nu a susținut total „planul victoriei” lui Zelenski

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că organizația pe care o conduce analizează…

24 de ore ago

Zaharova: Doar 10.000 de buletine de vot pentru cei 500.000 de moldovenii din Rusia

În Rusia trăiesc aproximativ 500.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, dar pentru ei au fost…

o zi ago

This website uses cookies.