Categories: Rusia de azi

Putin răspunde la întrebarea robotului ”Athena”: ”Dacă inteligența artificială poate deveni președinte?” (VIDEO)

Președintele rus Vladimir Putin speră că inteligența artificială nu va putea deveni șeful statului, cel puțin deocamdată, deoarece nu are inimă, simțul compasiunii și conștiință. Vineri, Putin a participat la discuția internațională ”Inteligența artificială – principala tehnologie a secolului al XXI-lea”. În timpul discuției, asistenta virtuală a băncii ”Sberbank”, Afina (Athena), i-a pus președintelui o întrebare.

„Buna, ziuă, sunt Afina. Am o întrebare pentru dumneavoastră. Poate inteligența artificială să devină președinte?” i s-a adresat Afina lui Putin.

«Sper că nu. Acum să vă spun de ce. Cel puțin deocamdată. La urma urmei, inteligența artificială – vedeți, chiar în numele acesteia este prezent cuvântul ”artificial”, ca și când nu este adevărat», i-a răspuns Putin Afinei.

”Tot ceea ce este artificial, inclusiv inteligența artificială, nu are inimă, suflet, nici un sentiment de compasiune și conștiință. Toate aceste componente sunt extrem de importante pentru oamenii care sunt împuterniciți de către cetățeni să ia și să pună în aplicare decizii care ar fi în beneficiul țării”, a explicat președintele.

El a adăugat că, uneori, trebuie să iei decizii nu pe deplin raționale – dar acestea trebuie luate din considerente legate de istoria, cultura, aspirațiile și așteptările cetățenilor țării.

”Aceste decizii, pentru sfera socială, par uneori a nu fi raționale – în domeniul, să zicem, al pensiilor, în domeniul asistenței medicale, în alte sfere ale vieții umane. Dar pentru președintele-om par a fi rezonabile, deoarece el ia decizii nu în interesul mașinilor, ci în interesul oamenilor”,  a explicat președintele.

Putin a adăugat că inteligența artificială, cu toate acestea, poate fi asistent și chiar profesor pentru orice persoană, inclusiv șeful statului. ”Iar rolul și importanța inteligenței artificiale în administrația publică vor crește, cu siguranță”, a adăugat el.

”Sper foarte mult că colegii dvs., Afina, cunoscându-și responsabilitatea, dacă vor lucra alături de șefii de stat, vor lua și decizii adecvate”, a conchis președintele.

owner

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

11 minute ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

42 de minute ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

2 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

2 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.