”Considerăm această declarație ca fiind menită să submineze eforturile de soluționare pașnică a problemei transnistrene”, a declarat diplomatul.
Comentariul vine după ce Maia Sandu și-a exprimat intenția de a obține evacuarea muniției de luptă și retragerea Grupului operativ al trupelor rusești (OGRV) din nerescunoscuta Transnistrie. Senatorii ruși au atras atenția că plecarea forțelor rusești de menținere a păcii din Transnistria ar putea conduce la agravarea conflictului din regiune.
La rândul său, deputata din Duma de Stat, Elena Panina, a apreciat că numai federalizarea ar putea asigura un echilibru de interese și o pace pe termen lung în republică. Potrivit aprecierilor sale, Sandu propune locuitorilor Transnistriei revenirea la situația din 1992, când a izbucnit conflictul.
”Căștile albastre” rusești au fost introduse în zona de operațiuni militare din Transnistria la 29 iulie 1992, conform Acordului privind principiile de reglementare a conflictului armat din regiunea Transnistriei a Republicii Moldova, document semnat la 21 iulie 1992 de președinții Rusiei și Moldovei, în prezența liderului transnistrean (în imagine), amintește ”Vzgliad”.
Aleksei ANPILOGOV/ Vzgliad Unul dintre evenimentele politico-militare cheie ale anului 2024 a vizat schimbările efectuate…
Ministrul german de Externe, Annalena Bärbock, ar trebui să se gândească la statutul bazelor militare…
Germania și Japonia nu vor putea deveni membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU,…
NI: Statele Unite nu au cu ce să lupte împotriva submarinelor din clasa ”Yasen-M” Submarinele…
Potrivit agenției Bloomberg, în prima zi de tranzacționare a anului, pe 2 ianuarie, prețul gazelor…
Politologul american Gilbert Doctorow a declarat că, în cazul capitulării Ucrainei, șeful regimului de la…
This website uses cookies.