Hot News
Compania ”Promobot” va livra în China roboți în valoare de 500.000 de dolari
24/11
Există știința de a învinge? Aleksandr Suvorov spune că da! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
24/11

De ce au fost desființate instituțiile de dezvoltare din Rusia

Foto: URA.ru

Guvernul Rusiei a decis să desființeze acele instituții de dezvoltare care sunt de prea puțin folos, a explicat economistul și analistul financiar Vitali Kalughin, citat de agenția URA.ru.

Zilele trecute, Guvernul Rus a aprobat conceptul de reorganizare a structurii instituțiilor de dezvoltare, în virtutea căruia opt dintre ele vor fi gestionate de corporația de stat VEB.RF (Vneșekonombank, bancă de stat pentru investiții, ce finanțează proiecte de dezvoltare a economiei, n.r.). În cadrul reformei se analizează, de asemenea, plecarea lui Anatoli Ciubais de la șefia ”Rosnano” (companie rusească, înființată în 2011, care facilitează realizarea politicii de stat în domeniul dezvoltării nanoindustriei, investind direct sau prin intermediul fondurilor de investiții în proiecte de înaltă tehnologie, ce asigură dezvoltarea unor producții noi pe teritoriul Rusiei, n.r.).

”Toate structurile de acest gen au fost strânse sub conducerea unei singure corporații de stat pentru dezvoltare – VEB.RF. Restul instituțiilor de dezvoltare, mai mici, au devenit inutile și, de aceea, ele sunt acum desființate. Ele se dublau unele pe celelalte și se consumau mai mulți bani pentru întreținerea lor decât pentru a-i ajuta pe alții”, crede Kalughin.

De asemenea, expertul a adăugat că un astfel de sistem este mai eficient. ”Toate instituțiile de dezvoltare rămase vor respecta o singură strategie – cea a VEB.RF și vor fi finanțate de stat”, a explicat interlocutorul agenției URA.ru.

Analistul financiar crede, totodată, că, pentru antreprenori, un astfel de sistem va fi mai comod, deoarece nu vor mai solicita sprijin din partea mai multor autorități. Va fi o chestiune de care va răspunde o singură mare structură a statului. ”Chiar dacă această structură unică va fi finanțată din bani publici, aceasta este economia noastră”, a concluzionat expertul.

Pe lista instituțiilor ce urmează să fie desființate au intrat Fondul de dezvoltare a orașelor cu economie dominată de o singură ramură industrială sau companie, Societatea pe acțiuni ”Zone economice speciale”, Fondul pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale a Rusiei (RFRIT), Rosinfokominvest și Agenția pentru Dezvoltare Tehnologică. De asemenea, vor mai fi lichidate alte trei structuri, ce răspund de dezvoltarea Orientului Îndepărtat al Rusiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309