Categories: Rusia si lumeaSport

Triumf rusesc la Turneul Campionilor de la Londra

Rusul Daniil Medvedev (numărul 4 ATP) este învingătorul Turneului Campionilor de la Londra, care a încheiat sezonul competițional de tenis al acestui an. Într-o crâncenă confruntare pe teren, el l-a învins în trei seturi pe austriacul Dominic Thiem.

În ultimul timp, Medvedev a reușit să-i întreacă în mod constant pe primii zece jucători ai lumii, iar la Londra a încheiat sezonul cu victorii remarcabile repurtate împotriva celor mai buni dintre cei buni. Astfel, încă din grupe l-a eliminat pe Novak Djokovici, prima rachetă mondială, în semifinale s-a impus în fața lui Rafael Nadal, numărul doi, pentru ca, în finală, să-l bată pe numărul trei, Thiem. A fost pentru prima dată în istorie când, din cauza pandemiei de coronavirus, meciurile s-au disputat cu tribunele goale.

Punând la socoteală și ”Masterul” de la Paris, rusul a înregistrat la final de sezon 10 victorii consecutive. În numeroasele interviuri acordate după triumful de la Londra, Daniil a calificat victoria împotriva lui Thiem drept cea mai frumoasă din carieră, exprimându-și convingerea că acest succes va deveni un prim pas spre următoarele mari titluri, inclusiv în turneele de Grand Slam.

”Este cea mai frumoasă victorie din viața mea. Și nu este vorba doar de valoarea titlului, ci și de modul în care s-a construit meciul. Este foarte greu să-l învingi pe Dominic când el joacă acolo. Cred că lui îi place chiar stilul meu de joc, așa că nu mi-a fost prea ușor în plan psihologic. Acum, însă, sunt cel mai fericit om din lume”, a recunoscut Medvedev într-unul dintre interviuri.

Pentru Medvedev, victoriile din meciurile cu Djokovic, Nadal și Thiem într-un singur turneu nu reprezintă visul suprem. El își gândește deja noile obiective. ”Am început să joc tenis uitându-mă la cei ”Trei mari jucători”. În copilărie, au fost idolii mei, iar acum, pe unii dintre ei am reușit să-i înving. Dar nu l-am bătut încă de Roger Federer! Sper să am această șansă”, a declarat Medvedev.

Pentru Daniil, simbolic a fost și faptul că a devenit ultimul jucător de tenis care a câștigat Turneul Campionilor la Londra, competiție care, de-a lungul istoriei ei de o jumătate de secol, s-a desfășurat în diferite orașe. În 2009, turneul s-a mutat din Shanghai în capitala Marii Britanii. Iar atunci, primul campion a fost rusul Nikolai Davîdenko. Începând cu sezonul 2021, competiția va fi găzduită de orașul Torino. Astfel, lista campionilor de la Londra a început și s-a încheiat cu jucători de tenis din Rusia.

 

 

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

10 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

13 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.