Serghei Narîșkin: COVID-19, ”un produs de proveniență naturală”
06/11Kosaciov: ONU a proclamat, într-un ceas bun, 8 și 9 mai drept zile de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial
07/11COVID-19. Alimente interzise și recomandate. Despre antibiotice
Pacienții infectați cu noul coronavirus trebuie să-și reducă din regimul alimentar mâncărurile sărate și, de asemenea, să consume mai puțin alcool, a declarat medicul-terapeut Filipp Kuzmenko, citat de agenția RIA Novosti.
Specialistul a subliniat, totodată, importanța asigurării unui echilibru corect de lichide și sare în organism în tratamentul bolnavilor cu Covid-19.
”Nu poate fi consumată o cantitate mare de pește sărat, de castraveți murați și așa mai departe. În schimb, trebuie consumată mai multă apă. De asemenea, este esențială limitarea consumului de alcool, deoarece contribuie în primul rând la deshidratare”, a explicat Kuzmenko.
Medicul a menționat, totodată, că, pe lângă deshidratare, alimentația sărată face sângele mai gros, ceea ce este dăunător în cazul coronavirusului.
Alimentele care protejează de coronavirus
Produsele cu un conținut important de vitamine și minerale ajută organismul să reziste în fața infecției cu coronavirus, a declarat dietologul Ekaterina Burleaeva, citată de ”Rossiiskaia Gazeta”.
Potrivit explicațiilor sale, pateul de cod, gălbenușul de ou, peștele și untul sunt bogate în Vitamina D. O protecție eficientă a organismului împotriva noului virus asigură, de asemenea, Vitamina E, ce se regăsește în nuci și în uleiul de floarea soarelui.
Medicul a menționat, de asemenea, importanța Vitaminei C, recomandând includerea în regimul alimentar a unor plante și fructe de pădure precum măceșul, cătina și coacăzele negre, alături de varză, citrice, ardeiul gras. Ficatul de vită sau de pui este și el util, precum și brânza și nucile, ce conțin zinc și care, împreună cu seleniu constituie elemente importante pentru răspunsul imun al organismului. Seleniul se găsește în brânza de vaci.
Antibioticele și covid-19
Antibioticele nu ajută la combaterea coronavirusului, nu pot fi folosite ca mijloc de prevenire, deoarece microorganismele pot dobândi rezistență la aceste medicamente, astfel că vindecarea diferitelor infecții va fi și mai dificilă, a declarat profesul Roman Kozlov.
Expertul a cerut rușilor să nu cumpere antibiotice fără rețeta eliberată de medic și să nu le ia fără indicații de specialitate.