”Cam în 30-40% dintre cazuri, se întâmplă. De ce? Problema nu este calitatea testelor, problema rezidă în recoltarea materialului”, a explicat specialistul.
Potrivit afirmațiilor sale, dacă materialul biologic prelevat nu este de calitate, sunt șanse ca rezultatul să fie fals negativ.
El a subliniat că precizia testului depinde și de perioada de recoltare a materialului – în faza primară a bolii sunt mai multe șanse ca rezultatul să fie pozitiv. În unele situații, testul poate fi repetat, dar decizia, în acest sens, îi aparține medicului, a subliniat Avdeev.
RT menționează că specialiștii Rostrebnadzor (Protecția Consumatorului, n.r.) au apreciat că rezultatele false ale testelor pentru Covid-19 pot apărea fie în cazul în care bolnavul prezintă o încărcătură virală redusă, dacă analiza este efectuată într-o fază târzie a bolii sau dacă materialul biologic nu este recoltat corect.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.